Deutsche Bank dijeli mnogo manje bonuse

Autor: Poslovni.hr , 09. siječanj 2019. u 22:00
Banka će 22. ožujka objaviti konačan iznos namijenjen za bonuse/REUTERS

Zbog vrlo loše godine nagrade menadžerima u investicijskom bankarstvu ove će godine biti i do 20% niže.

Zaposlenike investicijskog odjela najveće njemačke banke Deutsche Bank (DB) ove godine očekuje dvoznamenkasti pad iznosa bonusa nakon jedne od najlošijih poslovnih godina od financijske krize iz 2008. godine.

"Iznos predviđen za bonuse izgleda prilično zastrašujuće i značajno je niži", otkriva Financial Timesu jedan menadžer banke koji je upoznat s procesom nagrađivanja. Jedan drugi izvor ističe kako će bonusi u pojedinim područjima biti srezani između 15 i 20 posto u odnosu na prošlu godinu.

Inače, konačni iznos namijenjen za bonuse još nije određen. Naime, banka će 1. veljače objaviti preliminarne rezultate za 2018. godinu, a konačan iznos bonusa objavit će 22. ožujka kada će i predstaviti godišnje izvješće.

Glasnogovornik banke odbio je komentirati medijske navode. Podsjetimo, prošle je godine Deutsche Bank isplatio ukupno 2,2 milijarde eura za nagrade zaposlenicima.

Podsjetimo, investicijsko bankarstvo DB-a prošlo je unazad nekoliko godina pravu golgotu. Prošle je godine dodatno smanjen tržišni udjel, a u trećem tromjesečju zabilježen je pad prihoda od 15 posto.

U namjeri kontrole troškova izvršni direktor Christian Sewing je odlučio u svibnju otpustiti 25 posto zaposlenika u odjelu trgovanja vrijednosnicama koje donosi 15 posto prihoda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close