Bisnode – A Dun & Bradstreet company imenik – sva najbolja poduzeća na jednom mjestu

Autor: Promo , 09. ožujak 2021. u 10:30
Bisnode

Certifikat bonitetne izvrsnosti odražava uspjeh i pouzdanost poslovnog subjekta.

Gospodarska kriza koju je pokrenula epidemija bolesti COVID-19 poljuljala je višegodišnju stabilnost i dodatno povećala već ionako prisutno nepovjerenje na tržištu i nedisciplinu plaćanja te poslovnim subjektima otežala poslovanje. S kime je sigurno poslovati u tako promijenjenoj situaciji? Gdje potražiti nove dobavljače? Bisnode – A Dun & Bradstreet company je ažurirao imenik kreditno sposobnih izvrsnih poduzeća te je mjesto na kojem možete pronaći pouzdane poslovne partnere iz cijele Hrvatske. Sva certificirana poduzeća, naime, spadaju u sam vrh najboljih pravnih subjekata i zato suradnja s njima predstavlja vrlo nizak stupanj rizika. Za uspješno poslovanje važno je pametno odabrati svoje poslovne partnere.

Pronađite pouzdane poslovne partnere

U mnogim se poduzećima situacija promijenila. Bez obzira na to surađujete li s nekim subjektom već godinama ili tek razmišljate o početku suradnje – važno je znati s kim poslujete. Na taj način možete svoje poduzeće zaštititi od bilo kakvih rizika uzrokovanih zakašnjenjem plaćanja, blokadom računa ili čak stečajem nad poduzećem s kojim ste sklopili posao. Bisnode – A Dun & Bradstreet company želi pomoći poslovnim subjektima kod donošenja odluke o tome s kim surađivati. Zato smo za vas pripremili imenik najboljih kreditno sposobnih poduzeća u Republici Hrvatskoj. U ovom imeniku možete pronaći informacije o poduzećima koja su nositelji certifikata o bonitetnoj izvrsnosti. Za lakše pretraživanje, poduzeća možete filtrirati prema lokaciji, abecedi i razini certifikata, a možete i pregledati kartu na kojoj su označena poduzeća. Za jednostavnije stupanje u kontakt s poduzećem odmah pored poduzeća dodana je veza na web stranicu odgovarajućeg poslovnog subjekta. Ažurirani imenik kreditno sposobnih izvrsnih poslovnih subjekata možete pronaći na web stranici Bisnodea.

„Certifikat bonitetne izvrsnosti nalazi se na svim našim dokumentima koji idu prema klijentima, partnerima, dobavljačima, odnosno prema svim stranama s kojima surađujemo. Navedeno smatramo izuzetno važnim budući da certifikat na određeni način daje sigurnost i povjerenje u partnera s kojim se surađuje, a to je u današnje vrijeme itekako važno“, rekli su nam predstavnici poduzeća Saop, primatelja certifikata Srebrne bonitetne izvrsnosti.

Certifikat bonitetne izvrsnosti odražava uspjeh i pouzdanost poslovnog subjekta

U međunarodnom okruženju certificiranje je ustaljena praksa kojom poduzeća dodatno učvršćuju svoj ugled i grade povjerenje kod postojećih i potencijalnih poslovnih partnera. Društvo Bisnode – A Dun & Bradstreet company ima u Republici Hrvatskoj dugu tradiciju izdavanja certifikata koji predviđaju sigurnost od brisanja ili nesolventnosti, prisilne nagodbe ili likvidacije i blokade transakcijskih računa određenog poslovnog subjekta za sljedećih 12 mjeseci. Prema tome, certifikatom se iskazuje natprosječna kvaliteta poslovanja odgovarajućeg poslovnog subjekta što podrazumijeva veću učinkovitost i profitabilnost te manji rizik u poslovanju s takvim poduzećem. Trostupanjska ocjena izvrsnosti svrstava uspješne poslovne subjekte u razred visoke bonitetne izvrsnosti (A), razred više bonitetne izvrsnosti (AA) i u razred najviše bonitetne izvrsnosti (AAA). Poslovni subjekti koji tri godine uzastopno ispunjavaju kriterije bonitetne izvrsnosti dobivaju Srebrnu oznaku bonitetne izvrsnosti dok oni s natprosječnom bonitetnom vrijednošću dobivaju Zlatnu oznaku bonitetne izvrsnosti, a Platinastu oznaku bonitetne izvrsnosti nose isključivo poslovni subjekti koji su tri godine zaredom svrstani u razinu zlatne AAA bonitetne izvrsnosti.

Samo 9,4 % hrvatskih poduzeća u „klubu poželjnih poslovnih partnera“

Poduzeća s bonitetnom izvrsnošću imaju veću vjerojatnost za uspješan nastavak poslovanja i nakon završetka gospodarske krize, a poduzeća s nižim ocjenama boniteta izloženija su riziku. Bisnodeova analiza (iz studenog 2020.) za Hrvatsku je pokazala da više od 97 % certificiranih poslovnih subjekata u 2019. godini, unatoč krizi 2020. godine, nisu imali nikakvu blokadu poslovnog računa. Certifikat se tako i u kriznim vremenima pokazao kao pouzdan instrument za mjerenje stanja poslovnog subjekta. Certifikatom o kreditnoj izvrsnosti poduzeća ulaze u „klub poželjnih poslovnih partnera“ u koji je uključeno samo 9,4 % poduzeća s natprosječnom kvalitetom poslovanja (studeni 2020.). Među njima u najviše razrede bonitetne izvrsnosti spada 7,6 % poduzeća koja dosežu standarde bonitetne izvrsnosti tri godine zaredom. Srebrnu izvrsnost postiže 5,3 % poduzeća, zlatnu izvrsnost 1,5 % i platinastu izvrsnost 0,8 % hrvatskih poduzeća. Bonitetnu izvrsnost ostvaruje većina trgovačkih društava, a po veličini su to uglavnom mikropoduzeća.

Provjerite u koji je bonitetni razred uvršteno vaše poduzeće i pridružite se „klubu poželjnih poslovnih partnera“ u Bisnodeovom imeniku poslovnih subjekata.

U Bisnodeovom imeniku prikazana su poduzeća koja su dala dopuštenje za uvrštavanje u imenik / poslala logotip za objavljivanje s trenutno važećim certifikatom o bonitetnoj izvrsnosti.

New Report

Close