Beskontaktne kartice Visi donijele godinu za pamćenje

Autor: Poslovni dnevnik , 26. siječanj 2016. u 22:01
Visinim se karticama plaća više od eura na svakih 5,7 potrošenih eura/Dino Stanin/PIXSELL

Prošle godine prekoračena je granica od milijardu beskontaktnih transakcija u jednoj godini.

Beskontaktne kartice katapultirale su prihode Visa Europe u 12-mjesečnom razdoblju zaključno s lipnjem 2015. i donijeli joj najbolju poslovnu godinu ikad, pokazuje godišnje izvješće te kartične kompanije. U godinu dana do kraja lipnja 2015. prihodi Visa Europe skočili su 25 posto, na rekordnu 2,31 milijardu eura, ističe se u izvješću.

U Europi je u tom razdoblju putem Visinih kartica potrošeno nekih 1.580 milijardi eura, 7,7 posto više nego u istom razdoblju godine ranije, budući da su potrošači prigrlili beskontaktne kartice koje im omogućuju plaćanje bez potpisa odnosno unošenja PIN-a. Ukupno je u upotrebi 522 milijuna Visinih kartica izdanih u Europi, što bi značilo da svaka punoljetna osoba ima više od jedne. Visinim se debitnim i kreditnim karticama plaća više od jednog eura od svakih 5,7 eura potrošenih u Europi, izvijestili su iz kompanije.

 

522milijuna

Visinih kartica u upotrebi je u Europi

"Transakcije beskontaktnim karticama strmoglavo rastu – u 2015. prekoračili smo granicu od milijardu beskontaktnih transakcija godišnje", istaknuo je priopćenju izvršni direktor Visa Europe Nicolas Huss. Financijski gledano, prošla je godina bila najuspješnija u povijesti kompanije, ističu u Visa Europe, najavljujući isplatu 739 milijuna eura članovima-dioničarima u vidu popusta i inicijativa za zajednička ulaganja. U studenom 2015. američka Visa Inc. najavila je da će kupiti Visa Europe za 21,2 milijarde eura. Transakcija bi trebala biti završena u trećem tromjesečju ove godine a očekuje se da će članicama i dioničarima mreže donijeti milijarde eura dodatnih prihoda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close