Bečki kriptobroker Bitpanda postao ‘jednorog’ i okreće se zlatu i dionicama

Autor: Poslovni dnevnik , 16. ožujak 2021. u 22:00
Osim kriptovaluta austrijski broker nudit će i investicijske fondove čijim se udjelima trguje/REUTERS

Bitpanda sa sjedištem u Beču prikupio je dodatnih 170 milijuna dolara čime je vrijednost kompanije porasla na 1,2 milijarde dolara.

Jedan od većih startupa u Europi koji je operater trgovinske platforme za kriptovalute – austrijski Bitpanda – završio je novu rundu dokapitalizacije i time postao novi europski “jednorog”, odnosno kompanija s vrijednošću iznad milijardu dolara.

Kako prenose inozemni mediji, Bitpanda sa sjedištem u Beču prikupio je dodatnih 170 milijuna dolara čime je vrijednost kompanije porasla na 1,2 milijarde dolara.

Dokapitalizaciju je predvodio Valar Ventures u vlasništvu Petera Thiela, suosnivača PayPala. Bitpanda je brokerska platforma koja malim investitorima nudi ulaganje u kriptovalute, ali i želi proširiti ponudu na tradicionalne vrste financijske imovine, poput zlata ili dionica.

10

posto stanovništva u Europi posjeduje dionice, vjeruju u Bitpandi, u čemu vide veliki potencijal rasta

“Mijenjamo se kako bi postali paninvesticijska platforma, a ne samo kriptobroker”, izjavio je izvršni direktor Eric Demuth koji je Bitpandu osnovao s Paulom Klanschekom i Christianom Trummerom. Dosadašnji fokus Bitpande bio je primarno na izgradnji platforme dostupne europskim ulagačima.

“U Europi imamo vjerojatno manje od 10 posto stanovništva koje posjeduje dionice. Naš rast ide ruku pod ruku s time”, dodao je Demuth.

Bitpanda namjerava uvesti nove investicijske opcije, poput trgovanja investicijskim fondovima čijim se udjelima trguje na burzi (ETF) te frakcijama dionica.

Komentirajte prvi

New Report

Close