Bank Austria jača likvidnost

Autor: Poslovni dnevnik , 12. srpanj 2015. u 22:00
Najbolji rezultati u Rusiji

Ogranak UniCredita spreman za odljev novca.

"Banka može biti sasvim zdrava i imati jake klijente ali ako postane nelikvidna, potonut će u trenu. Zato smo se opremili solidnim likvidnosnim amortizerima, u svim našim bankama", tumači Vivaldi u razgovoru za bečki dnevnik Kurier, objavljenom u petak.

Rusija je prošle godine bila Bank Austrijino najunosnije pojedinačno tržište i tamošnje poslovanje razvija se "bolje nego što se očekivalo" zahvaljujući fokusu na solidne poslovne i imućne privatne klijente, naglasio je čelnik Banka Austrije, dodajući kako ne očekuje gubitke u ruskom ogranku. "Već smo u prvom tromjesečju 2015. nadmašili zacrtane brojke. Dobit je, doduše, manja nego u istom razdoblju lani, ali to se i očekivalo", dodao je Vivaldi.

Što se tiče poslovanja u Ukrajini, ono bi trebalo biti prodano, pri čemu se još vode pregovori s potencijalnim kupcima, kazao je čelnik Bank Austrije, ne navodeći detalje. Dodaje da zasada nema konkretnih planova za akvizicije. "Načelno gledano, zanimljive su sve zemlje u kojima želimo širiti poslovanje, poput Češke ili portfelja u Rumunjskoj i Turskoj", pojašnjava Vivaldi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close