Austrijski Danube Angels uložit će u startup koji traži novac na Funderbeamu

Autor: Tomislav Pili , 03. studeni 2021. u 22:00
Ognjan Despot, voditelj SEE regije u Funderbeamu/LUKA STANZL/PIXSELL

Danube Angels bit će vodeći investitor u novoj Funderbeam kampanji koja će biti predstavljena kroz desetak dana.

Domaćim startupima uskoro će biti dostupan novac iz još jednog izvora – austrijskog Danube Angelsa. Štoviše, već za desetak dana austrijska crowd-investing platforma sudjelovat će u novoj kampanji na Funderbeamu.

Kako su jučer priopćili iz te tvrtke, Danube Angels započinje suradnju sa Zagrebačkom burzom i Funderbeamom SEE.

Ulaz u Hrvatsku

Od svog osnutka 2017. godine, Danube Angels nude investitorima mogućnost ulaganja u zanimljive rastuće tvrtke iz DACH (Njemačka, Austrija, Švicarska) i CEE regije. U okviru buduće suradnje sa Zagrebačkom burzom i Funderbeamom SEE, ova platforma sada ulazi i na hrvatsko tržište.

Kako su priopćili, Zagrebačka burza i Funderbeam SEE bilježe sve veći interes i potrebu mladih hrvatskih tvrtki za financiranjem te će u sklopu ove nove suradnje odabirati one najperspektivnije i predstavljati ih Danube Angelsima kao potencijalnim vodećim investitorima za kampanje na Funderbeam platformi.

25.000

pojedinaca iz 130 zemalja broji investitorska baza Funderbeama

Kako su pojasnili iz Funderbeama, Danube Angels negdje je između platforme za skupno financiranje i venture capital fonda. Iza njega stoji nekoliko značajnih austrijskih individualnih ulagača. U planu je i održavanje zajedničkih događanja kao što su pitching eventi i webinari.

“Lokalno znanje i podrška od ključne su važnosti pri ulasku na novo tržište. Čast nam je dodati Hrvatsku na našu investicijsku kartu i veselimo se kvalitetnoj i obostrano korisnoj suradnji”, izjavio je Paul G. Putz, izvršni direktor Danube Angelsa.

Ognjan Despot, regionalni voditelj Funderbeama, za Poslovni je dnevnik najavio kako će Danube Angels biti vodeći investitor u novoj kampanji koja će biti predstavlja za desetak dana. O kome se radi, nije mogao otkriti.

Sve veći interes

“Vrlo smo sretni uspostavljanjem partnerstva s Danube Angelsima. Zajedno s njima i našom bazom investitora od 25.000 pojedinaca iz 130 zemalja možemo potaknuti rast ambicioznih tvrtki u našoj regiji. Zadovoljni smo sve većim interesom tvrtki za prikupljanjem kapitala putem Funderbeama”, kazao je Despot.

Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić dodala je kako je Zagrebačka burza posvećena otvaranju mogućnosti za pristup financiranju za tvrtke u svim fazama razvoja.

“S Funderbeamom uspjeli smo to omogućiti malim, inovativnim i brzorastućim tvrtkama u Hrvatskoj. Na ovom putu od ključne je važnosti imati kvalitetne vodeće investitore.

Stoga smo vrlo sretni što ulazimo u partnerstvo s Danube Angelsima i povećavamo potencijalni kapital koji će omogućiti rast hrvatskog gospodarstva”, dodala je Gažić. Podsjetimo, Zagrebačka burza ima vlasnički udio zajedno s estonskim društvom Funderbeam Markets.

Komentirajte prvi

New Report

Close