American Express do kraja godine prestaje egzistirati u Hrvatskoj: U zamjenu će korisnici dobiti nove kartice

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. siječanj 2019. u 14:34
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

PBZ Card je društvo je u potpunom vlasništvu PBZ-a, s oko pola milijuna izdanih AmEx kartica, 50 tisuća prodajnih mjesta u Hrvatskoj, oko 35 tisuća instaliranih POS uređaja i tržišnim udjelom većim od 30 posto.

Privredna banka Zagreb (PBZ) izvijestila je u utorak da će American Express (AmEx) kartice, čiji je izdavatelj PBZ Card, biti zamijenjene novim Visa karticama koje će korisnici dobiti do kraja ove godine, do kada se mogu koristiti postojeće AmEx karice.

"Do kraja 2019. godine svi dosadašnji i novougovoreni korisnici American Express kartica dobit će novu Visa karticu PBZ Carda, s kojom će u kontinuitetu nastaviti koristiti sve postojeće funkcionalnosti i pogodnosti koje ima njihova American Express kartica te dodatne, nove funkcionalnosti i pogodnosti koje donosi Visa kartica", navodi se u priopćenju PBZ-a.

Napominju da je riječ o novom, posebno razvijenom i inovativnom kartičnom proizvodu s jedinstvenim karakteristikama na tržištu. Ističu da je suradnja s Visom, kao jednim od najsnažnijih kartičnih brendova u svijetu, a s kojom su danas potpisali ugovornu dokumentaciju o proširenju poslovne suradnje, rezultat strateškog usmjerenja PBZ Carda da svojim korisnicima i poslovnim partnerima i u budućnosti omogući najbolju kartičnu uslugu i pogodnosti.

"Visa kartica od izdavatelja PBZ Carda, kao jedinstvena i nova Visa kartica na hrvatskom tržištu, bit će dostupna svim zainteresiranim korisnicima neovisno o poslovnoj banci u kojoj imaju otvoren račun", poručuju iz PBZ-a.

Napominju da se sve AmEx kartice PBZ Carda mogu koristiti u potpunosti, kao i danas, do 31. prosinca ove godine.

PBZ Card je u siječnju prošle godine priopćio da je slijedom promjena koje donosi europski regulatorni platno-prometni okvir i koje u značajnoj mjeri utječu na održivost licencnog poslovnog modela izdavanja i prihvata American Express kartica, kompanija American Express donijela poslovnu odluku o napuštanju takvog modela poslovanja u EU.

Zbog toga je ta američka kartičarska tvrtka otkazala takve modele suradnje te više neće dodjeljivati licencna prava za izdavanje i prihvat kartica trećim osobama. Takva poslovna odluka odnosi se na sve licenčne partnere American Expressa u EU, uključujući i PBZ Card.

PBZ Card je društvo je u potpunom vlasništvu PBZ-a, s oko pola milijuna izdanih AmEx kartica, 50 tisuća prodajnih mjesta u Hrvatskoj, oko 35 tisuća instaliranih POS uređaja i tržišnim udjelom većim od 30 posto, a kako ističu, u tom segmentu su "vodeći izdavatelj i ugovaratelj prihvata kartica u zemlji".

Komentirajte prvi

New Report

Close