Ako ste korisnik ove kreditne kartice, očekuje vas velika promjena

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2019. u 09:18
Foto: Getty Images

Navedene promjene rezultat su prilagodbe ECC-a novoj direktivi koja je stupila je na snagu 14. rujna 2019. na području Europske unije.

Prva skupina korisnika već je tijekom rujna primila svoje nove kartice i pripadajuće PIN-ove na adresu za dostavu kartice te će ih na prodajnim mjestima, uz autorizaciju PIN-om, koristiti od danas.

Svi ostali korisnici Diners Club kartica svoje će nove kartice, zajedno s novim PIN-om, dobivati po isteku roka važenja postojećih kartica, piše tportal.

Nove kartice vrijedit će tri godine, a za njih će se naplatiti redovna naknada za reizdavanje kartice u iznosu od 30 kuna.

Navedene promjene rezultat su prilagodbe ECC-a novoj direktivi koja je stupila je na snagu 14. rujna 2019. na području Europske unije. Između ostalog, direktiva propisuje više standarde zaštite i sigurnosti autorizacije transakcija kartičnih plaćanja. Nova pravila autorizacije, osim Diners Club kartica, obuhvatit će i VISA te Mastercard kreditne kartice koje izdaje ECC. Obnovljene Visa i Mastercard  kartice s novim PIN-om korisnici će početi dobivati od listopada 2019. godine, ovisno o isteku roka važenja postojeće kartice, javlja tportal.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sve ste nam rekli. Osim toga da potpis više neće vrijediti/biti dovoljan. I da ćemo opet dodatno platiti zato što nas još bolje štite. Nije to reket, to su naknade.

New Report

Close