worig proglašen najperspektivnijim hrvatskim fintech start-upom Elevator Lab Challenge natjecanja

Autor: Suzana Varošanec , 02. rujan 2019. u 11:01
FOTO: Press

Elevator Lab Challenge natjecanje u Zagrebu, u organizaciji Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA), završilo je proglašenjem najboljeg i najperspektivnijeg FinTech start-upa u Hrvatskoj, a to je worig, čiji su osnivači – Nino i Deni Čosić – na svečanoj prezentaciji najboljih hrvatskih start-upa preuzeli glavnu nagradu u iznosu od 5000 eura, priopćili suz RBA Croatia.

Time je worig stekao i izravan plasman na polufinale Elevator Lab akceleratorskog programa Raiffeisen Bank Internationala (RBI) u Beču, gdje će se natjecati s finalistima iz ostalih zemalja.  

Prilikom proglašenja pobjednika natjecanja, predsjednik Uprave RBA Croatia Michael Georg Müller izjavio je da RBA u FinTech zajednici vidi svoje partnere, a ne samo konkurenciju.

"Mijenjamo način na koji i interno adresiramo sve izazove, primjenjujući moderne metode agilnog razvoja i Design Thinkinga, dok fokus stavljamo na korisničko iskustvo. Vjerujem da je o Elevator Lab Challenge prilika ne samo nama, već i prepoznatim start-upima, da svojim idejama daju vjetar u leđa. Naime, najbolji i najinovativniji start-upi imaju priliku svoje ideje prezentirati ali i implementirati u sustav poput Raiffeisen Bank Internationala (RBI), te tako svoje usluge ili proizvode ponuditi mreži od više od 16 milijuna klijenata s kojima RBI radi na prostoru središnje i istočne Europe", istaknuo je Müller.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno sedam FinTech start-up poduzeća, koji su prezentirali svoje ideje i rješenja iz područja financijskih tehnologija pred stručnim žirijem, koji ih je ocjenjivao u kategorijama inovativnosti, originalnosti proizvoda i/ili usluge, aplikabilnosti te jedinstvenosti, odnosno originalnosti ideje.
 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Za taj iznos dobro će se ekipa najesti. A onda na sljedeći natječaj da skupe za autobusnu kartu doma

New Report

Close