Zuckerberg izbjegao podržati strožu regulaciju

Autor: Poslovni dnevnik , 11. travanj 2018. u 21:59
Mark Zuckerberg odradio je prvi dan saslušanja/Reuters

Osnivač Facebooka suočio se sa senatorima.

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg u utorak je bio na prvom od dva saslušanja u američkom Kongresu i nije dao bilo kakva dodatna obećanja da će podržati novi zakon ili promijeniti način na koji ta društvena mreža posluje. 

Tijekom skoro pet sati ispitivanja od strane 44 američka senatora Zuckerberg je ponovio isprike za niz problema s kojima se suočava Facebook od manjkave zaštite podataka do ruskih agenata koji su koristili Facebook kako bi utjecali na američke izbore.

No, uspio je izbjeći bilo kakvo određeno obećanje da će podržati kongresnu regulaciju najveće svjetske društvene mreže i drugih američkih internetskih kompanija.

U tamnom odijelu umjesto uobičajene majice i traperica, Zuckerberg je uglavnom ostao hladnokrvan i ozbiljan dok su ga senatori ispitivali. Ipak, na pitanje ima li Facebook monopol rekao je kako doista ne misli tako.

Zuckerberg je rekao kako smatra da se kod slučaja Cambridge Analytica ne radi o prekršaju. Ipak, priznao je kako Facebook nije obavijestio Savezno povjerenstvo za trgovinu 2015. kada je prvi put doznao da ta tvrtka prikuplja podatke.

Investitore se dojmio njegov nastup. Dionice Facebooka porasle su 4,5 posto, najviše u dvije godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close