Žele da žilavka osvoji tržište cijele regije

Autor: Marta Duić , 26. kolovoz 2018. u 21:59
Na Salonu Žilavke moglo se kušati 60 etiketa

U Trebinju predstavljeni najbolji proizvođači.

Ovogodišnji drugi po redu Salon Žilavke održao se u Trebinju u Vinskoj galeriji Vukoje. Osim vina organizatora, Podruma Vukoje 1982, na Salonu Žilavke moglo se kušati 60 etiketa najpoznatijih proizvođača žilavke – Vinarija Sekulović, Vinarija Škegro, Vinarija Ratković, Vinarija Anđušić, Podrum Delić, Podrum Aimović, Podrum Begić, Podrumi Ostojić, Podrum Vilinka, Podrum Manastira Tvrdoš, Vino Brkić, Vinogradi Nuić i Podrum Rozić, Hepok i Vinarija Tolj. 

U gastronomskom segmentu predstavljene su delicije proizvođača iz BiH. 

"Salon je ove godine definitivno doživio evoluciju i svakako ćemo se truditi da iduće godine preraste u nešto još veće.

Žao mi je što sam znatan broj kolega izlagača morao odbiti ove godine kako se ne bi napravila prevelika gužva, ali već razmišljamo kako da taj problem riješimo jer će Salon zasigurno prerasti u tradicionalnu manifestaciju. Kod žilavke zbilja možemo osjetiti čitavu Hercegovinu u čaši, ona je vrlo prilagodljiva za hranu različite izvedbe i traži raznolike specijalitete.

To je posebno vino u enološkom smislu ne samo za nas ovdje već i za šire područje, jer bi se mogla proširiti i u neke dijelove Hrvatske i Crne Gore", istaknuo je Radovan Vukoje, vinar i organizator Salona Žilavke, koji je uvjeren kako će ovo vino uskoro osvojiti tržište cijele regije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close