Zbog preljuba prekinuto dugogodišnje prijateljstvo: Milijarder prodao kompletan udio u Tesli

Autor: Poslovni.hr , 27. srpanj 2022. u 13:27
FOTO: REUTERS/Brendan McDermid

Milijarder ruskog porijekla i suosnivač Googlea, Sergej Brin, naložio je prodaju svojih akcija u kompanijama Elona Muska.

To je napravio nakon medijskih izvještaja da je njegova supruga imala aferu sa glavnim izvršnim direktorom Tesle, objavio je Wall Street Journal (WSJ).

Njujorški poslovni dnevni list nije uspio utvrditi vrijednost Brinovih vlasničkih udjela u Muskovim kompanijama, niti je li već obavljena bilo kakva prodaja.

Navodna veza između Muska i Brinove supruge je prekinula dugo prijateljstvo između dvojice biznismena, dodaje WSJ, pozivajući se na ljude upoznate s događanjima.

Brin je, kako navodi WSJ, financijski pomagao Musku od 2008. kada je kompanija Tesla bila u problemima tokom financijske krize, a 2015. godine Musk je Brinu poklonio jedno od prvih Teslinih potpuno električnih SUV vozila.

Musk, najbogatiji čovjek na svijetu, negirao je da je imao aferu sa Brinovom suprugom Nicole Shanahan, odbacujući medijske izvještaje kao “totalnu glupost”.

Do veze je navodno došlo prošlog prosinca, a Brin je u siječnju podnio zahtjev za razvod, prenio je WSJ.

Neto bogatstvo Muska se procjenjuje na 240 milijardi dolara, dok je Sergej Brin na osmom mjestu sa 95 milijardi dolara, prema “Blumbergovom” indeksu milijardera.

Komentirajte prvi

New Report

Close