Zbog manjka vozača morali su zatvoriti neke benzinske stanice

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2021. u 06:44
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sektor kamionskog prijevoza izvijestio je da im treba još 90.000 vozača kako bi zadovoljili potražnju.

Britanska naftna kompanija BP objavila je da je privremeno zatvorila dio benzinskih postaja u Velikoj Britaniji zbog manjka vozača koji cisternama dovoze gorivo iz rafinerija.

“Imamo poteškoća s opskrbom gorivom na nekim našim maloprodajnim mjestima u Velikoj Britaniji pa smo, nažalost, bili prisiljeni privremeno zatvoriti nekoliko lokacija zbog manjka bezolovnog i dizelskog goriva”, objavio je BP. Diljem Ujedinjenog Kraljevstva BP ima oko 1200 brendiranih stanica.

“Nastavljamo surađivati s našim prijevoznikom kako bismo moguće poremećaje u budućnosti sveli na minimum i osigurali učinkovite i djelotvorne isporuke za opsluživanje naših kupaca”, dodaju. Prioritet će biti isporuke benzinskim stanicama uz autoceste, magistralne ceste i u mjestima s najvećom potražnjom, a BP poručuje da će nastojati popuniti spremnike u što kraćem roku.

Iz ExxonMobil Essa ističu da je problem s nestašicom vozača utjecao i na nekoliko od ukupno 200 maloprodajnih mjesta njegovog Tesco Alliancea u Velikoj Britaniji.

Sektor kamionskog prijevoza izvijestio je da im treba još 90.000 vozača kako bi zadovoljili potražnju nakon što je Brexit europskim vozačima otežao rad u Velikoj Britaniji, a pandemija Covida-19 spriječila obuku novih radnika, prenosi Reuters.

Komentirajte prvi

New Report

Close