Zbog lažne poruke na “Viberu” s računa mu skinut veliki novac

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2019. u 15:54
Foto: Getty Images

Osobi iz Sarajeva skinuto je s bankovnog računa 1.200 KM i prebačeno na račun sportskih kladionica kada je poslala fotografiju svoje bankovne kartice nakon što je je primila poruku na “Viberu” da je dobitnik poklon-vaučera banke.

Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljeno je da je četrdesetdvogodišnja osoba iz Sarajeva dobila poruku na "Viberu" kojom je obaviještena da je dobitnik poklon-vaučera banke u određenom novčanom iznosu te da je potrebno da banci dostavi broj bankovne kartice, piše portak Buka.

Osoba je uslikala bankovnu karticu i poslala fotografiju putem poruke, nakon čega je uvidom u bankovni račun ustanovila da joj je skinuto 1.200 KM, a uvidom u ispis transakcije utvrđeno je da je ovaj iznos prebačen na račun sportskih kladionica, priopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu i u tijeku je rad na rasvjetljavanju kaznenog djela prevare.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apelira na građane, korisnike telefona i svih društvenih mreža, da budu oprezni prilikom njihovog korištenja i ustupanja svojih osobnih podataka kako ne bi došlo do zloupotrebe, kao i u svim situacijama u kojima se od njih traže osobni podaci, posebno na društvenim mrežama na kojima je identitet tražioca nepoznat.

Komentirajte prvi

New Report

Close