Zbog koronavirusa otkazan jedan od najvećih tehnoloških sajmova na svijetu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. veljača 2020. u 09:02
Foto: Clara Margais/DPA/PIXSELL

Organizatori su ih pokušali umiriti i najavili su nove sigurnosne mjere, poput mjerenja temperature i savjete o dezinfekciji štandova.

Svjetski sajam mobilne telefonije u Barceloni (MWC) otkazan je zbog strahovanja od novog koronavirusa koji je već ranije potaknuo brojne tvrtke da otkažu sudjelovanje, objavili su u srijedu organizatori tog događaja.

Organizator GSMA navodi u priopćenju da je “otkazala MWC Barcelona zbog globalne zabrinutosti epidemijom koronavirusa, straha od putovanja i drugih okolnosti koje onemogućuju organiziranje tog događaja”, koji je bio predviđen od 24. do 27. veljače.

To je jedan od najvećih međunarodnih poslovnih događaja koji je otkazan iz straha od epidemije.

“Grad domaćin poštuje i razumije tu odluku. GSMA i partneri Barcelone će nastaviti zajedno raditi i podržavati se za susret 2021. i sljedeće”, precizira se u priopćenju koje je potpisao John Hoffman, izvršni predsjednik svjetske udruge mobilnih operatera (GSMA).

Nijedan slučaj koronarivusa nije zabilježen u kontinentalnoj Španjolskoj, ali dva su slučaja zaraze, jednog Britanca i jednog Nijemca, potvrđena na Balearima i Kanarima.

Tridesetak tvrtki je otkazalo dolazak posljednjih dana, među kojima velike tvrtke poput američkih Intela, Facebooka, Cisca i Amazona, kineskih Vivo i južnokorejskog LG-a, švedskog Ericssona i japanskih Sonyja i NTT DoCoMo.

Organizatori su ih pokušali umiriti i najavili su nove sigurnosne mjere, poput mjerenja temperature i savjete o dezinfekciji štandova.

Oni su također zabranili pristup putnicima iz kineske pokrajine Hubei, gdje se nalazi Wuham, žarište epidemije, dok bi drugi iz ostalih dijelova Kine trebali dokazati da su boravili izvan Kine 14 dana prije događaja, koliko traje inkubacija virusa.

Svjetski salon mobilne telefonije se održava od 2006. u Barceloni i predviđao je okupiti oko 110.000 posjetitelja, među kojima više od 5000 Kineza, navodi GSMA.

Na sajmu veliki proizvođači predstavljaju nove proizvode.

Komentirajte prvi

New Report

Close