Zbog jednog novog slučaja covida-19 zatvaraju čitavu zemlju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. kolovoz 2021. u 09:56
Foto: Reuters

Čvrst i rani odgovor je najbolji alat za suzbijanje bilo kakvog potencijalnog širenja.

Novi Zeland prijavio je svoj prvi slučaj covida-19 u zajednici u gotovo šest mjeseci, rekli su zdravstveni dužnosnici u utorak, a premijerka Jacinda Ardern najavila je zbog njega novo zatvaranje zemlje.

Ministarstvo zdravstva reklo je da je slučaj prijavljen u Aucklandu te da još uvijek nije poznato je li povezan s granicom.

Lockdown će trajati sedam dana u Aucklandu, ali tri dana u ostatku zemlje. Ardern je rekla da vlasti pretpostavljaju da je novi slučaj delta varijanta iako to nije potvrđeno.

Posljednji slučaj u zajednici bio je prijavljen 28. veljače. Otad su svi slučajevi covida na Novom Zelandu zabilježeni na granici.

“Čvrst i rani odgovor je najbolji alat za suzbijanje bilo kakvog potencijalnog širenja te se mole svi na Novom Zelandu da ostanu mirni, budu ljubazni i odrade vlastiti dio dok ne prikupimo više informacija o potencijalom slučaju”, reklo je ministarstvo u priopćenju.

Novi Zeland, s populacijom od 5 milijuna ljudi, zabilježio je ukupno 2570 slučajeva virusa i 26 smrtnih slučajeva tijekom pandemije.

Komentirajte prvi

New Report

Close