Zbog diskriminacije pri zapošljavanju, internetski div mora platiti 2,6 milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. veljača 2021. u 09:56
Foto: pixabay

Inernetski div također će iz svoje rezerve uzeti najmanje 1,25 milijuna dolara kako bi izjednačio plaće za inženjere u nekoliko američkih ureda u idućih pet godina. 

Google će isplatiti 2,6 milijuna dolara zaposlenicama i azijskim kandidatima za posao inženjera kako bi podmirio optužbe za diskriminaciju u plaćama i pri zapošljavanju, objavilo je u ponedjeljak američko ministarstvo rada.

Google je pristao platiti 1,4 milijuna dolara zaostalih plaća i kamata za 2.565 zaposlenica inženjera zbog diskriminacije u plaćama, te 1,2 milijun za 1.757 prijavljenih žena i 1.219 azijskih kandidata koji nisu angažirani na radnim mjestima inženjera.

Razlike u plaćama koje su se odnosile na zaposlenice na radnim mjestima softverskih inženjera otkrivene su tijekom rutinske ocjene usklađenosti, navodi se u priopćenju odjela. To je bilo u Mountain Viewu u Kaliforniji te u Seattlu i Kirklandu u državi Washingtonu.

Kandidatkinje i azijski kandidati za posao dovedeni su u nepovoljan položaj po različitim stopama zapošljavanja na radnim mjestima softerskih inženjera na Googleovim lokacijama u San Franciscu i Sunnyvaleu u Kaliforniji, kao i u Kirklandu, priopćili su iz odjela.

Inernetski div također će iz svoje rezerve uzeti najmanje 1,25 milijuna dolara kako bi izjednačio plaće za inženjere u nekoliko američkih ureda u idućih pet godina.

Google je rekao da je zadovoljan što je riješio spor koji se odnosi na revizije od 2014. do 2017. godine, u izjavi dostavljenoj medijima, uključujući The Verge i TechCrunch.

“Vjerujemo da bi svi trebali biti plaćeni na temelju posla koji rade, a ne na temelju onoga tko su”; navodi Google u priopćenju i obećava “ulagati velika sredstva kako bi naši procesi zapošljavanja i kompenzacija bili pošteni i nepristrani”.

Komentirajte prvi

New Report

Close