Zbog 20.000 zaraženih dnevno uvode 10-dnevnu karantenu: “Nažalost, od danas imamo četvrti val pandemije”

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2021. u 14:06
Foto: Reuters

Britansaka varijanta koronavirusa sada je dominantna u zemlji, a 257 gradova i mjesta su označeni kao crvena područja, rekao je Raisi.

Iran je u subotu uveo 10-dnevnu karantenu u većem dijelu zemlje kako bi obuzdao širenje četvrtog vala pandemije koronavirusa, izvijestili su državni mediji.

Od 31 pokrajine bit će “zaključane” 23, kazao je glasnogovornik ministarstva zdravstva Alireza Raisi.

Sve radnje, škole, kazališta i sportski objekti biti će zatvoreni, a zabranjena su i okupljanja tijekom ramazanskog posta koji počinje u srijedu.

Broj slučajeva zaraze u Iranu je premašio dva milijuna, s novim dnevnim prosjekom od 20.000 zaraženih unatrag tjedan dana.

Do sada je u Iranu od covida-19 umrlo 64 000 ljudi.

“Nažalost, od danas imamo četvrti val pandemije”, rekao je predsjednik Hasan Ruhani. Porast novozaraženih je pripisao britanskoj varijanti virusa koja se proširila Iranom iz susjednog Iraka.

No, nisu pomogla ni masovna putovanja, svadbe i slavlja tijekom iranske Nove godine koja je počela 20.  ožujka, dodao je predsjednik.

Britansaka varijanta koronavirusa sada je dominantna u zemlji, a 257 gradova i mjesta su označeni kao crvena područja, rekao je Raisi.

Iran je postao epicentar pandemije na Bliskom istoku. Cijepljenje ide vrlo sporo, a do sada je u zemlje stigla narudžba iz Rusije s oko dva milijuna doza cjepiva Sputnik V. Više od 400.000 doza je stiglo u Teheran.

Stiglo je također i 250.000 doza cjepiva kineskog Sinopharma i dio narudžbe od 500.000 doza indijskog COVAXIN-a.

Iran sada čeka na isporuku 4,2 milijuna doza cjepiva AstraZenece.

Iran broji 83 milijuna stanovnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close