Žarku Rakčeviću 26 posto dionica Instituta iz Igala

Autor: Poslovni dnevnik , 30. kolovoz 2018. u 22:00
Rakčević je platio 28,5 eura po dionici Instituta

Crnogorski poduzetnik najavljuje da će sudjelovati i na natječaju za prodaju 56 posto vlasničkog udjela CG lječilišta.

Kompanija Vila Olive, u vlasništvu crnogorskog poduzetnika Žarka Rakčevića, kupila je jučer na Montenegroberzi gotovo 26 posto dionica Instituta Simo Milošević, u vlasništvu države Srbije, za 2,826.829 eura.

Rakčević je potvrdio podgoričkim Vijestima da je prosječna cijena kupljenih dionica lječilišta iz Igala bila 28,5 eura, te da mu je plan da sudjeluje na predstojećem natječaju za privatizaciju 56 posto dionica crnogorske kompanije.

"Prije nekoliko mjeseci poslali smo pismo namjere i vladi Crne Gore i vladi Srbije. Vlada Srbije je u međuvremenu donijela odluku da proda svoje dionice i ta transakcija je zatvorena. Nadam se da ćemo s partnerima dati najpovoljniju cijenu i za kupovinu 56 posto kapitala Instituta na predstojećem natječaju u Crnoj Gori", objasnio je Rakčević Vijestima. On je naveo da su preko iste tvrtke i ranije kupili na Montenegroberzi određen broj dionica tako da sada ukupno kontroliraju oko 27 posto vlasništva u Instititutu iz Igala. Institut Simo Milošević u prvih šest mjeseci ove godine zabilježio je gubitak od 880.820 eura ili 13,5% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Poslovni prihodi porasli su s prošlogodišnjih 3,97 mil. eura na 4,38 mil. eura za ovogodišnjih šest mjeseci, dok su poslovni rashodi povećani sa 4,62 mil. eura na 5,12 mil. eura. U odnosu na isto razdoblje prošle godine troškovi za plaće zaposlenih povećani su sa 2,5 mil. eura na 2,8 mil. eura. Troškovi materijala veći su za oko 100.000 eura, a ostali poslovni rashodi za 150.000 eura. Kratkoročne i dugoročne obveze Instituta u Igalu iznose 6 mil. eura.

Krajem 2017. godine objavljeno je da se za Institut Dr Simo Milošević zanimaju i MK Group srpskog poduzetnika Miodraga Kostića, inače suvlasnika Budvanske rivijere, Udruga ratnih veterana pri UN-u i španjolski Iberostar, suvlasnik bečićkog hotela Bellevue. U sastavu Instituta Simo Milošević nalazi se i ekskluzivna vila Galeb, izgrađena za potrebe predsjednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita. 

Komentirajte prvi

New Report

Close