Vozači, budite oprezni: Svaki treći automobil je zahvaćen namještanjem kilometraže

Autor: Poslovni.hr , 14. prosinac 2019. u 10:29
Foto: Vjeran Žganec Rogulja / Pixsell

Nijemci i Francuzi procjenjuju da se na njihovim tržištima prodaje od 30 do 50 posto rabljenih automobila s namještenom kilometražom.

Namještanje kilometraže na rabljenim automobilima veliki je posao, mnogi lovci u mutnom zarađuju mnogo u toj disciplini varanja kupaca. Francuski autoklub (ACA) i njemački autoklub (ADAC) pokrenuli su veliku kampanju borbe protiv namještanja kilometraže. Autoklubovi su odlučili podignuti glas i upozoriti javnost, ali i vlasti da se takvo ponašanje mora sankcionirati.

Kako piše HAK revija, ovo je iznimno važno i za naše kupce rabljenih automobila jer je procjena da je svaki treći automobil u Njemačkoj s namještenom kilometražom. Kao što znate, a možda ste i samo šopingirali, to je tržište najvažnije našim kupcima rabljenih vozila.

Nijemci i Francuzi procjenjuju da se na njihovim tržištima prodaje od 30 do 50 posto rabljenih automobila s namještenom kilometražom. Što da vam poručimo, nego: budite oprezni kad kupujete rabljeno vozilo u inozemstvu i dobro pogledajte servisnu knjižicu. Inače, uređaji pomoću kojih možete namjestiti kilometražu danas se mogu kupiti na internetu.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Je ali ga platiš skupo, rabljeni 30-50% a par god star.

Novo je novo. Bar znaš da ga nitko nije vozio prije tebe. Kako je lijepo sjesti u auto u kojem na brojčaniku kilometara piše 4km.

Pazite,ja sam kupio NOVI auto u Opelu,ovlaštenom prodavaču,gdje je isto kilometraža bila namještena.Čak na zadnjem sjedištu su bile fleke od bureka i jogurta.Vjerovatno su se zaposlenici OPELA vozikali tim autom,i onda ga meni uvalili.Brzo sam ga prodao,jer mi se zgadio.Novo kupcu sam rekao zašto ga prodajem tako jeftino.Budite jako oprezni i s novim automobilima,jer kada ga kupujete,”Od drveta,ne vidite šumu”!Sramota za OPEL!

New Report

Close