VIDEO: Djeca zarobljena u pakistanskoj žičari nakon pucanja sajle

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. kolovoz 2023. u 11:20
Foto: YT

Pakistanska nacionalna uprava za katastrofe rekla je u priopćenju da je pukla sajla i da je vojni helikopter poslan u operaciju spašavanja.

Šestero djece i dvoje učitelja zarobljeni su u kabini žičare koja visi 274 metra iznad provalije u Pakistanu nakon što je kabel puknuo, a zahtjevnu misiju spašavanja helikopterom otežali su jaki vjetrovi, rekli su spasioci u utorak.

Djeca, koja su zaglavljena od 7 ujutro po lokalnom vremenu, koristila su žičaru za dolazak u školu u planinskom području u Battagramu, oko 200 kilometara sjeverno od Islamabada, rekli su dužnosnici.

Pakistanska nacionalna uprava za katastrofe rekla je u priopćenju da je pukla sajla i da je vojni helikopter poslan u operaciju spašavanja nakon što su pokušaji da se kvar popravi bili neuspješni.

Otvorena kabina ostala je zaglavljena na pola puta preko klanca i visjela je na jednoj sajli nakon što je druga pukla, rekao je Reutersu Shariq Riaz Khattak, predstavnik spasilačke službe.

Jedan helikopter je već obavio nadzor i potom se vratio, a drugi će biti poslan uskoro, dodao je.

Ljudi koji žive u sjevernim planinskim regijama Pakistana često koriste žičare za prijevoz iz jednog sela u drugo.

Privremeni pakistanski premijer Anwaar-ul-Haq Kakar izrazio je zabrinutost u objavi na platformi za razmjenu poruka X, ranije poznatoj kao Twitter.

“Uputio sam vlasti da provedu sigurnosne inspekcije svih takvih privatnih žičara i osiguraju da su sigurne za rad i korištenje”, rekao je u objavi.

Komentirajte prvi

New Report

Close