Velike kompanije otkazuju izlaganje na jednom od najvećih poslovnih sajmova na svijetu

Autor: Bernard Ivezić , 10. veljača 2020. u 11:50
Foto: Andrej Sokolow/dpa /DPA/PIXSELL

Jedan od najvećih poslovnih sajmova na svijetu objavio restrikcije za posjetitelje iz Kine, a ministrica zdravstva Katalonije najavila da su spremni i da nema razloga za brigu.

Niz velikih kompanija odlučilo se povući s Mobile World Congressa (MWC) u Barceloni zbog epidemije koronavirusa u Kini, zemlji koja je najveći proizvođač visoke tehnologije na svijetu. Među kompanijama koje su najavile da su odustale ili najavile smanjenje svoje prisutnosti na ovogodišnjem MWC-u, najvećem sajmu mobilnih tehnologija na svijetu najavljenom za 24-27. veljače, su Amazon, Ericsson, LG i Nvidia.

Mobile World Congress bi prethodnih godina u veljači u Barcelonu doveo više od 100.000 poslovnih turista, uključujući sve najveće tehnološke kompanije na svijetu.
Kako bi smirio izlagače i posjetitelje, GSMA, organizator MWC-a objavila je da će zabraniti ulaz na sajam svim posjetiteljima iz kineske Hubei provincije, koja broji 58,5 milijuna stanovnika i gdje je smješteno mnoštvo tvornica visoke tehnologije.
U objavi je direktor GSMA John Hoffman naveo da nitko iz Hubei provincije neće moći ući na sajam, da će svi posjetitelji koji su nedavno boravili u Kini morati dokazati da barem posljednjih 14 dana nisu bili u toj zemlji. Nadalje, najavio je da će se posjetiteljima mjeriti temperatura, a posjetitelji će morati potpisati da nisu bili u kontaktu s osobama koje su zaražene koronavirusom.
Alba Vergés, katalonska ministrica zdravlja se pridružila GSMA-u i u njihovoj objavi dala izjavu da je katalonski zdravstveni sustav spreman za otkrivanje i zdravstvenu brigu oboljelih od koronavirusa, i da to treba biti jasno svim posjetiteljima MWC-a u Barceloni.

Komentirajte prvi

New Report

Close