Uzletjelo 150 Ryanairovih zrakoplova, kompanija se nada povratku uobičajenim razinama prometa

Autor: Poslovni dnevnik , 01. srpanj 2020. u 21:59
Michael O'Leary, izvršni direktor Ryanaira, očekuje 'normalne' cijene karata tek 2022./REUTERS

U srijedu je Ryanair prevezao 105.000 putnika, gotovo koliko u travnju i svibnju zajedno.

Ryanair izvijestio je o „vrlo snažnom“ rastu broja rezervacija letova nakon što je u srijedu ponovno pokrenuo svoju mrežu s tisuću letova, na početku ljeta koje će, kako očekuje izvršni direktor Michael O’Leary, obnoviti europsko povjerenje u putovanja zrakoplovom.

Najveća europska niskotarifna aviokompanija posluje sa značajno manjim brojem letova otkad je koronavirus u ožujku zatvorio većinu Europe.

U srijedu je Ryanair prevezao 105.000 putnika, gotovo koliko u travnju i svibnju zajedno. O’Leary, jedan od najvećih zagovaratelja otvaranja europskog zračnog prometa i ukidanja restrikcija, izrazio je nadu da će tvrtka s 4,5 milijuna putnika, koliko ih očekuje u srpnju, doći do 6 milijuna u kolovozu, što je pola od broja putnika prije koronavirusa.

“To je dobar početak”, rekao je u razgovoru za Reuters, nakon što je prvih 150 zrakoplova uzletjelo s putnicima.

“Ako ćemo imati snažan srpanj i kolovoz, s puno obitelji koji idu na ljetne praznike i shvate da to mogu učiniti sigurno, mislim da ćemo imati stabilniji povratak normalnim razinama od rujna nadalje”, dodao je O’Leary.

Iako bi se zračni promet trebao vratiti na prošlogodišnju razinu već iduće godine, cijene karata bi se trebale vratiti u normalu tek 2022. ili 2023., smatra O’Leary.

Komentirajte prvi

New Report

Close