Uzbudljiva nova platforma: Prikupili milijardu dolara za novi mobilni video servis

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. kolovoz 2018. u 08:23
Foto: Getty Images

Svoj kapital u tu tvrtku uložilo je nekoliko velikih holivudskih studija, poput 21st Century Fox, Disney i Viacom. Uz njih, u kompaniju su uložili i Alibaba, Goldman Sachs, JP Morgan Chase i Madrone Capital.

WndrCo, tvrtka koju je osnovao bivši izvršni direktor Disneya Jeffrey Katzenberg, objavila je kako je prikupila milijardu dolara od nekoliko medijskih i financijskih kompanija za svoj novi mobilni video servis.

Platformu, radnog naslova „NewTV”, vodit će Meg Whitman, bivša izvršna direktorica tvrtke Hewlett-Packarda, dok će predsjednik uprave biti Katzenberg.

WndrCo, osnovan 2017. godine, priopćio je da NewTV planira raditi kratke desetominutne videozapise u holivudskom stilu za mobilnu upotrebu.

„S NewTV-om, korisnicima ćemo pružiti korisničku platformu, izgrađenu za mobilne uređaje, stvorenu od strane svjetskih talenata, omogućujući korisnicima maksimalno iskorištavanje svakog trenutka”, rekao je Whitman.

Svoj kapital u tu tvrtku uložilo je nekoliko velikih holivudskih studija, poput 21st Century Fox, Disney i Viacom. Uz njih, u kompaniju su uložili i Alibaba, Goldman Sachs, JP Morgan Chase i Madrone Capital.

„Uzbudljivo je vidjeti da Hollywood prihvaća tu novu tehnološku distribucijsku platformu izgrađenu za današnji način gledanja”, rekao je Katzenberg.

Očekuje se da će platforma NewTV započeti s radom krajem 2019. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close