Uvode trodnevni vikend radi štednje struje

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2016. u 14:09
Foto: Reuters

Odluku je objavio predsjednik Nicolas Maduro u govoru na državnoj televiziji, kazavši da se zemlja nalazi u teškoj situaciji zbog niskih razina vode u 18 hidroelektrana.

Radnici u Venezueli u iduća dva mjeseca neće raditi petkom radi štednje struje, objavio je predsjednik Venezuele Nicolas Maduro, objašnjavajući tu odluku niskom razinom vode u hidroelektranama zbog velike suše.

Venezuela ima najveće dokazane rezerve nafte u svijetu ali je njezino gospodarstvo u kaosu, koji se očituje u visokoj inflaciji, nestašici robe poput sapuna i toaletnog papira i kontinuiranih prekida u opskrbi električnom energijom.

Uslijed velike suše i rekordno niske razine vode u hidroelektranama vlada od petka uvodi trodnevni slobodan vikend kako bi uštedjela električnu energiju. Novi radni tjedan ostaje na snazi do 6. lipnja.

Odluku je objavio predsjednik Nicolas Maduro u govoru na državnoj televiziji, kazavši da se zemlja nalazi u teškoj situaciji zbog niskih razina vode u 18 hidroelektrana.

Kao primjer naveo je hidroelektranu Guri na jugu zemlje koja podmiruje 70 posto potreba za električnom energijom. Razina vode u toj elektrani samo je tri centimetra iznad kritične, kazao je predsjednik.

Ujedno je naložio poduzećima u državnom vlasništvu da smanje potrošnju električne energije za 20 posto, a isto je zatražio i od vlade. Isti zahtjev nije uputio kućanstvima koja su najveći potrošači električne energije u Venezueli, niti je naložio povećanje cijena.

Komentari (1)
Pogledajte sve

niti je naložio povećanje cijena

Socijalizam je spašen!

New Report

Close