Utemeljitelj tehnološkog diva ne vidi ‘nijednu svijetlu točku u svijetu’ u sljedećih tri do pet godina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. kolovoz 2022. u 15:15
FOTO: REUTERS/Aly Song

Huawei će “potpuno odustati” od tržišta u nekim zemljama, a iduće godine smanjit će “slijepa” ulaganja i širenje i poslovati primjerenim ritmom, prenosi poslovni portal riječi utemeljitelja kineske kompanije.

Huawei mora prebaciti težište sa širenja poslovanja na opstanak i ustrajati u “povijesnoj misiji” razvoja informacijske i komunikacijske tehnologije na pragu dugotrajne globalne recesije, upozorio je utemeljitelj kineskog tehnološkog diva.

“Glavno je načelo opstanak, što znači da će marginalne tvrtke biti smanjene i zatvorene. Posljedice ćemo osjetiti svi”, napisao je u ponedjeljak u mailu radnicima osnivač Huaweija Ren Zhengfei, a prenio poslovni portal Yicai.

Tradicionalni fokus Huaweija na informacijsku i komunikacijsku tehnologiju (ICT) iznimno je važan, naglasio je Ren.

“Moramo jasno reći da je povijesna misija Huaweija izgradnja ICT infrastrukture, a što su vremena teža, to moramo biti ustrajniji”, rekao je.

Huawei će “potpuno odustati” od tržišta u nekim zemljama, a iduće godine smanjit će “slijepa” ulaganja i širenje i poslovati primjerenim ritmom, prenosi poslovni portal riječi utemeljitelja kineske kompanije.

Područja razvoja uključuju prema njegovim riječima računalstvo u oblaku, digitalnu energiju i poslovanje s pametnim automobilima, navodi Yitzai.

Globalno gospodarstvo nastavit će padati sljedećih deset godina, a rat, “kontinuirana blokada” Sjedinjenih Država i pandemija covida 19 neće ostaviti “nijednu svijetlu točku u svijetu” u sljedećih tri do pet godina, napisao je Ren radnicima, prema izvješću Yicaija.

Huaweijevi će izgledi za nekoliko godina biti neizvjesni, zaključio je.

U kineskoj kompaniji istaknuli su da je mail namijenjen radnicima i nisu ga željeli dodatno komentirati.

Huaweijevi rezultati u prvoj polovini godine pokazali su pad dobiti za 52 posto, na 15,08 milijardi juana, prema izračunima Reutersa, uz slabije rezultate odjela za pametne telefone i prijenosna računala zbog posustajanja gospodarstva, koronamjera i izazova u opskrbnom lancu.

Komentirajte prvi

New Report

Close