Utakmice Lige prvaka na kanalu Uefe?

Autor: Tomislav Pili , 25. studeni 2019. u 21:59
Krenula aukcija/REUTERS

Europska nogometna organizacija pribojava se pada prihoda od TV prava.

Europska nogometna organizacija Uefa ispituje mogućnost stvaranja vlastitog internetskog streaming kanala na kojem bi se prikazivale utakmice najatraktivnijeg europskog natjecanja Lige prvaka.

Uefa je naime pribojava da TV kuće ne zatraže manje iznose za prava na televizijski prijenos. Kako je za Financial Times izjavio Uefin glavni tajnik Theodore Theodoridis, organizacija razmišlja povući aukcije za prodaju TV prava na određenim tržištima kako bi umjesto toga pružila internetski prijenos.

Usluga bi bila isprva pokrenuta na nekoliko tržišta izvan Europe, gdje su trenutni ugovori o pravu na emitiranje vrijedni između 5 i 10 milijuna eura godišnje.

Internetski prijenos utakmica ponudio bi se kasnije na svim tržištima na kojima bi televizijske kuće ponudile daleko manji iznos za prijenos utakmica od Uefine procjene vrijednosti. U svijetu sporta ovakve ideje nisu novost.

Američka profesionalna bejzbolska liga MLB je pokrenula je vlastitu pretplatničku uslugu s godišnjim prihodima od 620 milijuna dolara. Inače, Uefa je trenutno usred aukcija televizijskih prava za utakmice od 2021. do 2024. godine.

Za sada su samo američka mreža CBS te britanski telekomunikacijski operater BT kupili prava za prijenos na svojim tržištima. Međutim, kabelske televizije, poput Skyja, sugerirale su kako nisu voljne platiti za prava više nego prethodnih godina.     

Komentirajte prvi

New Report

Close