Uslijed slabog interesa za radnicima, poznata društvena mreža otpušta gotovo 1000 ljudi

Autor: Tomislav Pili , 22. srpanj 2020. u 10:58
Međunarodna organizacija rada smatra da su procjene stanja na globalnom trgžištu rada i dalje vrlo nesigurne/SHUTTERSTOCK

LinkedInovo poslovanje našlo se također na udaru s obzirom da su poslodavci snažno smanjili potražnju za novim zaposlenicima.

Teška situacija na globalnom tržištu rada uzrokovana recesijom uslijed pandemije koronavirusa odrazila se i na LinkedIn, poznatiji i kao „Facebook za zapošljavanje“.

Ta profesionalna društvena mreža koja poslodavcima pomaže u procjeni prihvatljivosti potencijalnih zaposlenika najavio je jučer otpuštanje 960 radnika. Time bi bez posla ostalo šest posto LinkedInove radne snage na globalnoj razini.

Osigurane naknade

Kako prenosi Reuters, pandemija je značajno smanjila potražnju za LinkedInovim proizvodima i uslugama. Otkazi će ponajviše pljuštati u odjelima za prodaju i zapošljavanje te kompanije u vlasništvu softverskog diva Microsofta.

Najavljujući plan smanjenja radne snage u poruci objavljenoj na LinkedInovoj internetskoj stranici, izvršni direktor Ryan Roslansky izjavio je da će kompanija osigurati otpuštenim radnicima u SAD-u najmanje 10 tjedana isplate novčane naknade kao i zdravstveno osiguranje. „Želim da znate da su to jedina otpuštanja koja smo planirali“, kazao je Roslansky u poruci.

10

tjedana isplate novčane naknade najavio je LinkedIn za radnike kojima će uručiti otkaz

Kako bi im bila olakšana tranzicija u karijeri, zaposlenici koji će se naći u valu otpuštanja imat će mogućnost zadržavanja službenog mobitela, prijenosnih računala te nedavno nabavljene opreme za rad od kuće, najavila je kompanija.

LinkedIn je najavio da će radnike koji će dobiti otkaz o tome obavijestiti tijekom ovoga tjedna. Već tijekom utorka uprava je uputila prve pozive, a Roslansky je poručio zaposlenicima da ako ne dobiju poziv, nisu na popisu za otpuštanje.

Pogođeno poslovanje

S obzirom da su mjere suzbijanja zaraze uvedene u mnoštvu država pogodile poslovanje brojnih kompanije, LinkedInovo poslovanje našlo se također na udaru s obzirom da su poslodavci snažno smanjili potražnju za novim zaposlenicima.

Procjene UN-ove agencije Međunarodne organizacije rada (ILO) s početka srpnja govore da ekonomski oporavak koji će biti ostvaren ove godine neće biti dovoljan da bi zaposlenost vratio na razine prije pandemije. ILO stoga smatra da su predviđanja za globalno tržište rada u drugom polugodištu 2020. i dalje „vrlo nesigurne“.

UN-ova agencija dodala je i kako je pad globalnog broja radnih sati u prvom dijelu godine bio „značajno gori od prvotnih procjena“.

Komentirajte prvi

New Report

Close