Unatoč odstupu ulagača Abris Capital, Paloma dobro posluje i nastoji privući razvojni kapital

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2016. u 11:40
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE

Ove godine tvrtka je uspjela dodatno smanjiti opseg obveza prema dobavljačima i redovito pokriva tekuće obveze prema dobavljačima i bankama.

Iz tvrtke Paloma reagirali su na vijest o odustajanju Abris Capitala od dokapitalizacije. Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

Tvrtka Paloma d.d. jučer je od strane namjenskog društva iz grupe Abris Capital primila obavijest o odstupanju od ugovora o dokapitalizaciji tvrtke u iznosu od 15 milijuna eura. Abris Capital u obavijesti je naveo da odstupa od dokapitalizacije i posljedičnog preuzimanja tvrtke jer na dan 27. svibnja 2016., koji je određen kao zadnji dan za ispunjenje svih odgodnih uvjeta za provedbu dokapitalizacije, nisu bili ispunjeni svi odgodni uvjeti. Na osnovi toga uprava i nadzorni odbor tvrtke zajedno s financijskim i pravnim savjetnicima proučit će mogućnosti daljnjih koraka.

Paloma stabilno i dobro posluje te u 2016. godini ispunjava zadani gospodarski plan s predviđenim investicijama u modernizaciju proizvodnje. Ove godine tvrtka je uspjela dodatno smanjiti opseg obveza prema dobavljačima i redovito pokriva tekuće obveze prema dobavljačima i bankama. Činjenica jest da tvrtka ima zastarjelu opremu i da je za njezin dugoročni razvoj i predviđen rast potreban svjež kapital. Paloma ima snažnu vlastitu robnu marku i stručno znanje za proizvodnju i prodaju higijenskog papira. U regiji Jugoistočne Europe zauzima 15. mjesto među svim robnim markama na tržištu te je u Hrvatskoj najpopularnija među markama toaletnog papira. Uprava i nadzorni odbor i ubuduće će nastojati pribaviti kapital za razvoj tvrtke, a ponajprije privući ozbiljnog investitora koji će podržavati njezin razvoj na postojećoj lokaciji.

Komentirajte prvi

New Report

Close