‘Ulov’ u Münchenu: Prije leta dao kofer na pregled, carinici u čudu gledali količinu novca

Autor: Poslovni.hr , 07. veljača 2024. u 08:09
FOTO: Pixabay

Na aerodromu u Münchenu otkrivena je nevjerojatna svota novaca prilikom sigurnosne provjere.

Na aerodromu u Münchenu pronađeno je 1,4 milijuna eura u crvenom kovčegu tijekom sigurnosne provjere. Nijemac iranskog podrijetla je predao kofer prilikom leta 27. prosinca prošle godine. Prema informacijama carinskog istražnog ureda, htio je letjeti u Istanbul.

Rutinskim rendgenskim pregledom zaposlenici zračne luke su  primijetili novčanice te je zaštitarska tvrtka odmah obavijestila carinu, piše Fenix magazin. Nakon što su zaplijenili kofer, prebrojali su novčanice te došli do nevjerojatne svote od 1,4 milijuna eura.

Glasnogovornik carinskog istražnog ureda poručio je kako se velike količine novca moraju obavezno prijaviti inače se sumnja na pranje novca. “Kada napuštate zemlju izvan EU-a, svi iznosi novca iznad 10.000 eura moraju se prijaviti na carini”, poručio je.

Naime, 44-godišnjak se svejedno htio ukrcati na avion, no u tome su ga spriječili istražitelji koji su ga uspjeli identificirati uz pomoć imena i prezimena s prtljage. Istražni sudac okružnog suda u Landshutu je naredio zapljenu gotovine na zahtjev javnog tužitelja, a muškarcu su oduzeta dva mobitela.

Izrečena mu je mjera istražnog zatvora, ali je raspisana i tjeralica zbog sumnje na pranje novca. Istog dana je osumnjičenom pretražen stan u četvrti Fürstenfeldruck, gdje je pronađen aparat za brojanje novca i još gotovine.

Komentirajte prvi

New Report

Close