Ulice posipane solju misteriozno mirisale na pršut i ribu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. siječanj 2017. u 08:11
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Misterij se razjasnio nekoliko dana poslije kada je zimska služba priznala da su ceste zabunom posolili otpadnom solju koja im je u skladište stigla prije nekoliko godina.

Nakon što su im nadležne komunalne službe prošlog tjedna posule ceste uobičajenom mješavinom soli i šljunka protiv poledice, stanovnici slovenskog gradića Sežane, smještenog na granici s Italijom, ali i cijele okolice, u zraku su osjetili neobičan miris, a psi u dvorištima su počeli lajati, želeći van iz dvorišta.

"Solili su ulice, a sada smrdi po ribama, na ulici pred kućom sam našao cijele komade slanih srdela", javio je policiji jedan stanar iz središta grada, a u drugom dijelu uz krupnu sol našli su i komadiće pršuta, neke duge i do 10 centimetara.

Misterij se razjasnio nekoliko dana poslije kada je zimska služba priznala da su ceste zabunom posolili otpadnom solju koja im je u skladište stigla prije nekoliko godina. Tada  je zbog toplog ljeta vladala nestašica soli iz Pirana, jedine slovenske solane, pa su se za svaki slučaj bili dodatno opskrbili otpadnom solju iz obližnje velike sušionice kraškog pršuta te nešto udaljenijeg pogona za soljenje srdela.

Ispričali su se građanima zbog neugodnosti, ali im svejedno prijeti kazna od desetak tisuća eura, objavila je u ponedjeljak komercijalna televizijska postaja POP-TV.

Komentirajte prvi

New Report

Close