Ukinuli obvezu nošenja maske u zatvorenom prostoru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. lipanj 2021. u 08:38
Foto: Reuters

Dvotjedna karantena je obvezna za sve koji ulaze u zemlju, a nemaju serološki test kojim dokazuju da su cijepljeni ili da imaju dostatnu razinu antitijela. 

Izrael je u ponedjeljak navečer objavio da će od sutra ukinuti obvezu nošenja maske u zatvorenom javnom prostoru, što je među posljednjim mjerama koje su na snazi u židovskoj državi u okviru suzbijanja pandemije covida-19.

“Obveza nošenja maske ukida se u utorak 15. lipnja”, navodi se u priopćenju ministarstva zdravstva.

Izrael je početkom lipnja ublažio zdravstvene restrikcije za svoje stanovnike, ali je zadržao drastične mjere za inozemne goste.

Židovska država je zatvorena za strane državljane, osim za one koji dolaze iz poslovnih i neodgodivih obiteljskih razloga.

Dvotjedna karantena je obvezna za sve koji ulaze u zemlju, a nemaju serološki test kojim dokazuju da su cijepljeni ili da imaju dostatnu razinu antitijela.

Izrael je krajem prosinca počeo sveobuhvatnu kampanju cijepljenja zahvaljujući dogovoru s velikom farmaceutskom tvrtkom Pfizerom koji mu je dopremio milijune doza u zamjenu za podatke o djelovanju cjepiva u zemlji koja raspolaže bankama digitalnih zdravstvenih podataka o svom stanovništvu.

Više od pet od 9,3 milijuna Izraelaca (55 posto stanovništva) primilo je obje doze cjepiva.

Više od 839.000 ljudi zaraženo je u Izraelu od izbijanja pandemije, među kojima tek troje u protekla 24 sata, a 6428 je umrlo, pokazuju podatci ministarstva zdravstva.

Trenutačno je bolesno 205 Izraelaca, od kojih je 53 primljeno u bolnicu.

Komentirajte prvi

New Report

Close