Đukanovićeva plaća 2222 eura, ima i dvije ruševine

Autor: Sergej Novosel Vučković , 06. veljača 2017. u 14:22
Milo Đukanović je 25 godina vladao Crnom Gorom/Boris Ščitar/Večernji list

‘Vladika’ Crne Gore imao i udjele u tvrtkama, jedan stan, supruga ima i šumu… Javnost je objavu imovine primila s nevjericom.

Milo Đukanović, najpoznatiji i najmoćniji crnogorski političar, kojem se pripisuje i da je jedan od najbogatijih Crnogoraca i među bogatijim državnicima u Europi, ima plaću od 2222 eura.

Toliko je primanje, kao predsjednik Vlade iz koje je lani izašao unatoč pobjedi na izborima, prijavio u imovinskoj kartici dostavljenoj Agenciji za sprečavanje korupcije Crne Gore. Vijesti su se pozabavili tim javnom dostupnim dokumentom i zabilježile da je Đukanović tijekom vođenja Vlade u 2016. zaradio gotovo 22.000 eura, te honorar od 1060 eura mjesečno za mjesto u Kolegiju za pregovore o pristupanje EU. Hrvatski šef Vlade Andrej Plenković zarađuje, preračunato, 2447 eura.

Đukanović (je) obavlja(o) i druge dužnosti, ali kao volonter. Čovjek koji je s Demokratskom partijom socijalista (DPS) vladao 25 godina, četiri puta bio na čelu Vlade s kojeg je dvaput i odstupao, bio i predsjednik države… nema, sugerira kartica, ni baš puno nekretnina. Stan od 187 četvornih metara, pašnjake od 440 i 805, livadu od 243 kvadrata, a prijavio je i dvije ruševine od 30 i 40 kvadrata.
 

Ne može se reći da loše stoji s kapitalom – ima 100% tvrtke Capital Invest, 50% tvrtke Global Montenegro i 25% poduzeća Univerzitats. Na Capital Invest Milo je prijavio i automobil Audi A6, a supruga mu vozi Audi A3, te kao radnica u Prvoj banci (vlasnik Aco Đukanović, Milin brat) ima plaću 995 eura. Na sebe ima i obiteljsku zgradu od 121 kvadrata, šumu, livadu…

Supružnici Đukanović su, čini se, spokojni jer piše da nisu kreditno zaduženi. Kad bi se pitalo Đukanovićeve oponente, većina zacijelo ne bi potpisala ovako sročenu karticu, tvrdeći da crnogorski "vladika" posjeduje znatno više, jer je utjecajem premrežio društvo i gospodarstvo. Znakovito je zato čuđenje jednog građanina: "ima gotovo kao ja, samo, zaboravio je navesti najveću ruševinu čiji je vlasnik – crnu Crnu Goru". 

Komentirajte prvi

New Report

Close