Đukanovićev nećak ‘obnavlja’ plažu koja nije postojala

Autor: Poslovni dnevnik , 05. ožujak 2018. u 21:59
U naselju Dobrota Pallazi tvrtka Serzman Edina Kolarevića gradi stanove za prodaju

Veliki građevinski projekt u Kotoru, odobren od bivše vlade, u sukobu je s propisima o zaštiti tog crnogorskog grada.

Nakon što je investitor nabavio sve potrebne dokumente i suglasnosti nadležnih državnih organa, Općina Kotor izdala je kompaniji Serzman Incorporated dozvolu za izgradnju kupališta u Dobroti ispod bivšeg kampa.

Na zemljištu od 6800 kvadrata iznad obalne ceste u Dobroti, Serzman Incorporated, koji se dovodi u vezu s Edinom Kolarevićem, nećakom bivšeg premijera i lidera DPS-a Mila Đukanovića, već je izgradio veliko naselje nazvano Dobrota Pallazi.

Izgradnju tog velikog objekta, sa stanovima koji su nuđeni na prodaju, ranije je odobrila vlada tadašnjeg crnogorskog premijera Đukanovića, a započeta je dok je lokalnu vlast u Kotoru držao DPS. današnja kotorska vlast koju čini koalicija oporbenih stranaka na državnoj razini, predvođena Demokratima, nakon višemjesečnog opiranja da izda suglasnost Serzmanu za realizaciju projekta izgradnje kupališta koje će potpuno promijeniti izgled tog dijela obale, dovedena je pred svršen čin i morala je 23. veljače izdati dozvolu, pišu Vijesti.

Serzman Incorporated za projekt u srcu Unescom zaštićenog područja Kotora, koji je u sukobu s propisima o zaštiti, dobio je zeleno svjetlo svih nadležnih državnih institucija, uključujući i Upravu za zaštitu kulturnih dobara koju vodi Anastazija Miranović (DPS). Prema pisanju Vijesti, nije jasno kako su Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Morsko dobro i Uprava za zaštitu kulturnih dobara prihvatili "obnovu" obale izgradnjom pješčane plaže koja nikada na tom mjestu nije postojala, ali je sigurno da taj zahvat nema suglasnost najpozvanijih stručnjaka iz Instituta za biologiju mora iz Kotora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close