Đukanović ulazi u budvanski turizam

Autor: Poslovni dnevnik , 13. veljača 2017. u 21:59
Đukanović nije platio 63.360 eura poreznog duga/B.Š/Vl/PIXSELL

Bivši premijer Crne Gore obećao da će platiti porezni dug jedne od svojih kompanija.

Bivši crnogorski premijer Milo Đukanović obećao je da će platiti porezni dug veći od 60.000 eura Global Montenegra, jedne od njegovih privatnih kompanija.

 "Nema nikakve sumnje da ćemo, kao sudionici biznisa, sve svoje obveze prema državi ispuniti. Da ćemo izmiriti sve obveze koje se tiču i porezog duga kompanije Global i da ćemo stvoriti uvjete da se na imovini te kompanije zasnuje neko poduzetništvo, koje će značiti unaprjeđenje turističke ponude u Crnoj Gori", rekao je Đukanović, koji je predsjednik DPS-a, na konferenciji za novinare, prenose Vijesti.

Račun Global Montenegra, kojeg je Đukanović osnovao s Vukom Rajkovićem, u blokadi je gotovo tri godine zbog duga od 63.360 eura. Kompanija duguje porez Općini Budva, koja ima upisanu hipoteka na zemljišni kompleks Đukanovićeve kompanije u Budvi. U njegovoj imovinskoj kartici stoji da Global Montenegro u Budvi ima 20.130 četvornih metara zemljišta. Vijesti su u studenome prošle godine objavile da je naložena zapljena i prodaja udjela Vuka Rajkovića u Globalu.

Đukanović je, osim Global Montenegra, vlasnik ili suvlasnik još dvije kompanije. Jedini je vlasnik kompanije Capital Invest, ali i četvrtine Univerzitetasa, koje je vlasnik Sveučilišta Donja Gorica (UDG). U vlasništvu UDG-a je zgrada od 16.438 kvadrata, garaža od 3185 i zemljište od 12.038 četvornih metara. "Razumijem pojačano zanimanje javnosti za buduću djelatnost nekog tko je 20 i više godina radio javne poslove, to je prirodno," rekao je Đukanović, dodajući da se pojedini mediji "krajnje neodgovorno" bave nagađanjima o imovini obitelj Đukanović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close