Uber u partnerstvu s Mercedesom

Autor: Tomislav Pili , 01. veljača 2017. u 21:59
Mercedes je među prvima iskoristio mogućnost ulaska u Uberovu flotu vozila/REUTERS

Razvoj autonomnih vozila.

Uber je sklopio partnerstvo s još jednim velikim proizvođačem automobila kako bi ojačao svoju flotu autonomnih vozila. Američka kompanija za najam vozila s vozačem povezala se s njemačkim Mercedes-Benzom.

Ta je kompanija prvi proizvođač automobila koja se pridružila Uberu nakon što je tvrtka otvorila svoju platformu za proizvođače kako bi predstavili vlastite autonomne automobile. "Proizvođači automobila su ključni u našoj strategiji jer Uber nema iskustva u proizvodnji automobila – ustvari, proizvodnja automobila je prilično teška", izjavio je izvršni direktor Travis Kalanick, a prenosi Reuters.

Naime, Uber želi učiniti svoja vozila manje ovisna o ljudskom faktoru, odnosno vozaču. Za sada je kompanija ponudila dva pilot-programa prijevoza autonomnim vozilima u američkim saveznim državama Arizona i Pennsylvania. Uber je ranije sklopio partnerstvo sa švedskim Volvom vrijedno 300 milijuna dolara kako bi dvije kompanije zajedničkim snagama razvile autonomno vozilo.

Tako su Volvo automobili opremljeni Uberovom tehnologijom. Međutim, u Mercedesovu slučaju to ne bi bilo tako. Uber ne bi bio uključen u razvoj Mercedesovih autonomnih vozila, a neće ni posjedovati ili upravljati tim dijelom flote s trokrakom zvijezdom. Uberov glasnogovornik odbio je otkriti financijske uvjete partnerstva, navodi Reuters.

Komentirajte prvi

New Report

Close