U Zrenjanin želi šest ulagača

Autor: Poslovni dnevnik , 22. travanj 2015. u 21:59
Gradska vlast ne želi da investitori dugo čekaju

Za pokretanje proizvodnje u industrijskoj zoni zainteresirane tvrtke iz Srbije, Italije i Rusije.

Za izgradnju proizvodnih pogona u industrijskoj zoni u Zrenjaninu zainteresirano je šest investitora, tri iz Zrenjanina, dva iz Italije i jedna rusko – srpska kompanija.

Riječ je o tvrtkama iz Zrenjanina Rakić plast, Ekometal – komerc i Gomeks, iz Italije Tecnostrutture i Fulgar, kao i rusko-srpskoj kompaniji Crown sa sjedištem u Novom Sadu. Na sjednici Gradskog vijeća Zrenjanina donijeta je i odluka o otuđenju neizgrađenog zemljišta u javnom vlasništvu Grada Zrenjanina u industrijskoj zoni. Ta, kao i odluka o davanju u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu grada, putem neposredne pogodbe, zakupcu Gruppo zilio za pročišćavanje vode, naći će se uskoro na dnevnom redu Skupštine grada.  

Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, izrazio je zadovoljstvo što će se realizacijom tih odluka stvoriti mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje. On je zamolio predsjednicu Skupštine grada da po žurnom postupku zakaže sjednicu jer investitori ne bi trebali dugo čekati. "Moramo pokazati da smo ozbiljna lokalna samouprava koja brzo izlazi u susret potencijalnim investitorima", rekao je Janjić.

Komentirajte prvi

New Report

Close