U Velikoj Britaniji otkriven deltakron, kombinacija delte i omikrona

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2022. u 18:02
Foto: Reuters

Konkretni detalji o varijanti još nisu objavljeni i nije poznato koliko je slučajeva do sada otkriveno.

Britanski zdravstveni dužnosnici istražuju novu varijantu koronavirusa koja kombinira značajke vrlo zaraznog omikrona s opasnijom varijantom delta, objavili su britanski mediji.

Agencija za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva objavila je da prati i istražuje novu varijantu. Varijanta je otkrivena u Velikoj Britaniji, navodi se u izvještaju agencije.

Konkretni detalji o varijanti još nisu objavljeni i nije poznato koliko je slučajeva do sada otkriveno. Nova varijanta, poznata i pod imenom deltakron, do sada nije označena kao varijanta koja izaziva zabrinutosti.

Nema veze s “deltakronom” s Cipra

Zabrinutost oko varijante deltakron prvi put se pojavila početkom ove godine kada je znanstvenik s Cipra objavio da je otkrio postojanje varijante delte koja se ponaša poput omikrona. Kasnije se otkrilo da je zaključak bio pogrešan. Britanska varijanta nije povezana s onim što se dogodilo na Cipru.

Varijanta omikron je prvi put otkrivena u studenom 2021. godine i brzo se proširila svijetom. Od tada se pokazalo da omikron uzrokuje općenito blažu kliničku bolest u usporedbi s deltom, prenosi Index.

Komentirajte prvi

New Report

Close