U novi hotel Stathis ulaže 70 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 29. studeni 2018. u 08:34
Izgradnja novog luksuznog odredišta trajat će dvije i pol godine

Novi hotel sa 60 soba prostirat će se na 22.000 kvadrata, a predviđen je i apartmanski kompleks sa 66 luksuznih stanova za imućnije kupce.

U Miločeru je počelo rušenje starog hotela Kraljičina plaža. Na mjestu starog gradit će se novi hotel, sa 60 soba na četiri puta većoj površini od postojećeg hotela, s oko 22.000 četvornih metara bruto izgrađene površine.

Uz novi hotel s osam etaža predviđen je apartmanski kompleks sa 66 luksuznih stanova namijenjenih bogatim kupcima, pišu podgoričke Vijesti. Novi hotel, kojeg gradi kompanija Adriatic Properties, u vlasništvu grčkog poduzetnika Petrosa Stathisa, bit će izgrađen za dvije i pol godine i stajat će 70 milijuna eura. 

Visoki standardi
Goran Bencun, direktor kompanije Adriatic Properties, rekao je da je uklanjanje hotela počelo u skladu s rješenjem Ministarstva održivog razvoja i turizma kojim je odobreno uklanjanje starog hotela Kraljičina plaža, izgrađenog početkom 80-tih godina prošlog stoljeća. "Razdoblje u kojem će u stari hotel biti u potpunosti uklonjen prije svega će ovisiti o vremenskim uvjetima, ali pretpostavljamo da će u potpunosti biti srušen najkasnije u sljedećih 60 dana.

 

60 dana

trajat će uklanjanje starog miločerskog hotela

Na mjestu starog hotela planira se izgradnja novog, četvorokatnog, koji će zadovoljavati sve standarde hotela s pet zvjezdica, i čija će izgradnja početi nakon prikupljanja nužnih suglasnosti. Planirana je investicija od oko 70 milijuna eura, a radovi na izgradnji novog hotela trajat će dvije i pol godine", rekao je Bencun. Prema njegovim riječima, uklanja se hotel Kraljičina Plaža koji se nalazi u Pržnu, a ne hotel Miločer izgrađen početkom 20 stoljeća. "Hotel Miločer je prethodnih godina već renovirala naša kompanija i od 2008. godine on djeluje kao dio Aman Resorta.

Ovo posebno ističem jer je vrlo često javnost imala pogrešnu informaciju i percepciju da se uklanja objekt hotel Miločer koji se nalazi u Miločerskom parku", rekao je direktor kompanije Adriatic Properties. Naime, nova vlast u Budvi blokirala je prije nešto više od godinu dana izdavanje građevinske dozvole kompaniji Miločer, u 100-postotnom vlasništu crnogorske vlade, koja je vlasnik postojećeg hotela Kraljičina plaža, i Stathisovoj kompaniji.

Lokalna uprava zaključila je da se u Miločerskom parku ne smiju graditi stanovi za tržište. HTP Miločer i Adriatic Properties su na proljeće ove godine ponovno pokrenuli postupak izdavanja građevinske dozvole, ali je i u tom slučaju bila potrebna suglasnost Općina Budva. Prema pisanju Vijesti u kolovozu, HTP Miločer i kompanija Adraitic Properties odustali su od Miločerskog parka.

Od hotela do medija i banke
Adriatic Properties dugoročni je zakupac grada-hotela Sveti Stefan i vile Miločer, kao i hotela Kraljičina plaža prema ugovorima o zakupu iz 2007. s Budvanskom rivijerom i HTP-om Miločer. Stathis je kupio hotel i kasino Maestral, a u Crnoj Gori vlasnik je listova Pobjeda i Dnevne novine, portala CdM i Portala Analitika, te banke Universal Capital. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Koga briga!?

New Report

Close