Starije njemačke domaćice su radije uzimale smeđa: bijela im izgledaju nekako umjetna, a “pravo” jaje smeđe ljuske po toj logici i ima “pravi” ukus – što je predrasuda, niti najveći gurman neće biti u stanju razlikovati okus kokošjih jaja, bila ona velika ili mala, bijela ili smeđa. Osim toga, smeđa jaja imaju čvršću ljusku pa se neće tako lako razbiti iz nehata – što je bilo točno, ali više nije jer se i koke koje nesu smeđa jaja “natjeralo” na veću proizvodnju pa tako više niti ne stignu stvoriti deblju ljusku.
“Većini potrošača je uglavnom svejedno koja je boja ljuske”, kaže glasnogovornik trgovačkog lanca Rewe. Iznimka je jedino uoči Uskrsa kad treba i bojati jaja i onda idu samo bijela. Ali ipak se pokazuje trend da njemački potrošači posežu za bijelim jajima: ona se čine nekako čišćima, sterilnijima.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu