U Ljubljani postavljen prvi bitcoin-bankomat u regiji

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. rujan 2014. u 14:22
Thinkstock

Bankomat za kupnju i prodaju internetske valute bitcoina postavljen je u petak pred hotelom Slon u centru Ljubljane.

Bankomat za kupnju i prodaju internetske valute bitcoina postavljen je u petak pred hotelom Slon u centru Ljubljane, kao prvi u Sloveniji, a vjeruje se i u regiji.

"Na ovaj način želimo popularizirati korištenje bitcoina, internetske valute koju već danas prima 70.000 tvrtki u svijetu, a 50 u Sloveniji. Porast korištenja bitcoina je golem", izjavio je novinarima Gregor Knafelc, direktor tvrtke Grecom, koja je postavila bankomat, dodajući da se bitcoinima može kupovati gotovo sve, od aviokarata do pizze ili hotelskog smještaja.

Prodaja i kupovina bitcoina u probnom razdoblju bit će ograničena na dvije transakcije dnevno, odnosno do visine 40 eura, uz 5-postotnu proviziju.

Idući tjedan u Ljubljani se održava dvodnevna međunarodna konferencija o bitcoinu, uz sudionike iz Slovenije, Hrvatske i Italije. Riječ je o ljudima iz različitih sfera, od poduzetnika iz start-up tvrtki do investitora, pravnika i predstavnika državnih ustanova, a razgovarat će o izazovima koje sa sobom nosi internetska valuta.

Komentirajte prvi

New Report

Close