VIDEO: Sagrađen najveći kruzer na svijetu. Pet puta teži od Titanica i ima 20 paluba

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2023. u 11:56
Foto: Ilustracija/ Pixabay

Također će imati šest tobogana, sedam bazena – od kojih će jedan biti “najveći bazen na moru” – i devet hidromasažnih bazena. Njegov “Central park” će imati “tisuće pravih biljaka”,

Brod, koji bi trebao postati najveći kruzer na svijetu, nedavno je i sagrađen u finskom brodogradilištu i trebao bi krenuti na svoje prvo putovanje početkom sljedeće godine.

Njegov obujm je zaista zapanjujući. Dugačak je 365 metara, težak četvrt milijuna tona — što je pet puta više od Titanika — i može prevesti 5.610 putnika i 2.350 članova posade na svojih 20 paluba, prenosi portal Biznis.

Također će imati šest tobogana, sedam bazena – od kojih će jedan biti “najveći bazen na moru” – i devet hidromasažnih bazena. Njegov “Central park” će imati “tisuće pravih biljaka”, navodi se na internet stranici kompanije.

Trenutačni nositelj titule najvećeg broda za krstarenje na svijetu još je jedan brod u floti Royal Caribbean, Wonder of the Seas, koji je krenuo na svoje prvo putovanje prošle godine, a ima samo 18 paluba za istraživanje koje su na raspolaganju gostima, piše CNN travel.

Brod obećava više od 40 načina za večeru, piće i zabavu, od kojih su mnogi uključeni u cijenu krstarenja. S 20 paluba i osam četvrti za istraživanje, ideja je zadovoljiti sve tipove turista, sa svime, od područja namijenjenih mladim obiteljima, do prostora samo za odrasle, kao što je prvi piano bar za dvoboje Royal Caribbean Internationala.

Postoji 28 različitih tipova smještaja, s više kategorija za obitelji, više rasporeda s pogledom na ocean i više prostora za grupe turista. Važan im je ekološki pristup pa kao pogonsku snagu koriste ukapljeni zemni plin.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close