U Dunavu pronađeno tijelo dječaka umotano u foliju, Interpol traži pomoć

Autor: Poslovni.hr , 30. kolovoz 2023. u 09:10
Foto: Interpol

Njemačke vlasti zatražile su od Interpola tzv. crnu obavijest za 185 zemalja članica ove organizacije.

Interpol je zatražio međunarodnu pomoć u identifikaciji tijela dječaka koje je pronađeno omotano u foliju i vezano za kamen u rijeci Dunav u Njemačkoj.

Posmrtni ostaci djeteta otkriveni su 19. svibnja prošle godine u Bavarskoj, a nije poznato koliko dugo je maleno tijelo bilo u vodi. Istražitelji vjeruju da je imao između pet i šest godina i da je dio vremena vjerojatno proveo izvan Njemačke.

Njemačke vlasti zatražile su od Interpola tzv. crnu obavijest za 185 zemalja članica ove organizacije.

Dječak je bio visok oko 110 cm i težak oko 15 kg, imao je smeđu kosu i nultu krvnu grupu.

Jurgen Stock, glavni tajnik Interpola, rekao je: “Kroz ovu crnu obavijest, Interpol poziva globalnu zajednicu na provođenje zakona te da provjere baze podataka i konzultiraju otvorene ili neriješene slučajeve. Netko, negdje, zna nešto o ovom dječaku pa je podjednako važno da se određeni detalji objave javno. Bilo da je žrtva trgovine ljudima, otmice ili nasilja, posvećeni smo mobilizaciji svih Interpolovih policijskih snaga da ga identificiramo i pomognemo istražiteljima da rasvijetle njegovu smrt.”

Njemačka policija također želi čuti svakoga tko se sjeća nestalog djeteta koje odgovara opisu dječaka pronađenog u rijeci, a čiji bi nestanak mogao biti povezan sa slučajem. Oni mogu raditi s Interpolom kako bi pomogli rođacima koji vjeruju da bi dječak mogao biti član njihove biološke obitelji da dobiju usporedbu DNK-a.

Inače, crna obavijest je izdana u okviru programa “Identificiraj me”, koji je pokrenut u svibnju kako bi pomogao policiji u Belgiji, Njemačkoj i Nizozemskoj da identificira 22 žene i djevojčice za koje vjeruju da su ubijene, piše Sky news.

Crne obavijesti, koje se koriste za traženje informacija i obavještajnih podataka o neidentificiranim tijelima i utvrđivanje okolnosti smrti, obično se interno distribuiraju među Interpolovom globalnom mrežom policijskih snaga.

Komentirajte prvi

New Report

Close