U Aziji ‘poludili’ za kozmetičkim lećama

Autor: Poslovni.hr , 03. prosinac 2012. u 14:43
Thinkstock

Azijski potrošači potrošili su gotovo 190 milijuna dolara samo na kozmetičke leće.

Globalna potražnja za kontaktnim lećama vrijednosno pokazuje kontinuirani rast u  SAD-u, Europi i Aziji, pokazuje istraživanje agencije GfK. Rastu tržišta kontaktnih leće nije povod samo korekcija vida već i njihovo korištenje u službi ljepote. Upravo kontaktne leće za ljepotu  imaju u Aziji  rast tržišta ovog segmenta od čak 20 posto.

U Aziji su tržišta Kine, Malezije, Južne Koreje, Hong Konga i Singapura rasla po prosječnoj stopi od 7,4 posto. Stopa rasta u SAD-u i Europi je nešto niža – 4,8, odnosno 3,2 posto. U zadnjih godinu dana neka azijska tržišta su rasla po stopi od 2,5 do čak 14,9 posto. Upravo su kretanja u Koreji, Singapuru i Maleziji učinila ovu regiju najbrže rastućom za kontaktne leće. Koreja je zabilježila najveći i najbrži rast (15 posto) kako za korektivne leće tako i za one u službi ljepote, pokazuje istraživanje.

Potražnja za lećama u službi ljepote, poznate kao kozmetičke leće, vrijednosno naročito raste u Koreji, Singapuru, Kini i Maleziji (između 18 i 37 posto). Sveukupno su azijski potrošači potrošili gotovo 190 milijuna dolara samo na kozmetičke leće.

Karakteristično je da potrošači  leća veliku pažnju posvećuju kvaliteti. Uz svjetske marke na tržištu su se pojavile i brojne lokalne marke a vrlo se brzo prilagođavanju promjenama trendova te nude inovativne proizvode vrlo dobre kvalitete, kažu iz GfK.

Komentirajte prvi

New Report

Close