U 7 dana kineski turisti potrošit će 10 milijardi dolara

Autor: Tomislav Pili , 19. veljača 2018. u 14:02
Najveća migracija u svijetu/Fotolia

Za lunarnu Novu godinu 6,5 milijuna Kineza putuje u inozemstvo, a potrošit će u prosjeku 1500 dolara svaki.

Prihodi globalne turističke industrije već ovog tjedna bit će veći za 9,75 milijardi dolara nakon što se milijuni kineskih turista upute širom svijeta na praznična putovanja zbog kineske Nove godine.

Kako prenosi CNBC, prošlotjedno izvješće kineske turističke zajednice procjenjuje da će ovu lunarnu Novu godinu u inozemstvu provesti 6,5 milijuna Kineza. Radi se o najvećoj godišnjoj migraciji ljudi u svijetu.

Rast od šest posto
To je gotovo šest posto više nego za lanjsku Novu godinu kada ih je putovalo 6,15 milijuna. Procjene govore da će svaki kineski turist u prosjeku na putovanju potrošiti 9500 juana, odnosno 1500 dolara čime se dolazi do svote od gotovo 10 milijardi dolara. Usporedni podaci Kineske turističke akademije i kompanije Ctrip kazuju da će turisti iz najmnogoljudnije države svijeta globalne turističke radnike razveseliti s pet posto višom potrošnjom. Što se tiče destinacija, prvi izbor kineskih turista je Tajland, zatim Japan, pa Singapur te SAD. Singapurski turistički djelatnici prošloga su tjedna objavili kako je prošle godine Kina po prvi put postala njihovo najveće emitivno tržište s 10 posto rasta dolazaka. K tome, Kinezi su i najveći potrošači među turistima koji navraćaju u "Lavlji grad". Kineske turističke agencije javljaju i o uplatama naoko bizarnih aranžmana, poput 25.000 dolara vrijednog sedmodnevnog boravka na Antarktici. Inače, Južni pol postaje trendovska destinacija bogatih Kineza. S druge strane, bilježi se pad interesa za putovanja u Južnu Koreju. S rastućom srednjom klasom, nije čudno što su kineski turisti voljni potrošiti, no traže i nešto više osim hotelske sobe.  

Stvaranje doživljaja
"Trebate pokušati stvoriti doživljaj za te turiste, ne samo u sklopu hotela, već ih također spojiti s lokalnim tržištem", kaže Christoph Schmidinger, direktor hongkonškog hotela Four Seasons. Primjerice, taj hotel surađuje s restoranima, barovima i turističkim agencijama koje organiziraju razgledavanja. Međutim, nedavna izvješća o razularenom ponašanju Kineza razljutila su vladu u Pekingu, pa je izdala upozorenje da se turisti moraju ponašati civilizirano i pristojno u inozemstvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close