Twitter u Njemačkoj blokirao neonaciste

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. listopad 2012. u 08:24
Dick Costolo (EPA)

“Račun i sav sadržaj blokirani su za Njemačku, sadržaj je i dalje vidljiv tviterašima u drugim zemljama

Twitter je u četvrtak u Njemačkoj blokirao poruke skupine koju su lokalne vlasti zabranile zbog desničarskog ekstremizma i tako je prvi put upotrijebio ovlast da neki sadržaj uskrati u točno određenoj zemlji.

"Račun i sav sadržaj blokirani su za Njemačku, sadržaj je i dalje vidljiv tviterašima u drugim zemljama", rekao je Twitterov glasnogovornik. Twitter je najavio funkciju "sadržaj uskraćen u nekoj zemlji" još početkom godine. Tom je funkcijom omogućeno da se ilegalni sadržaj ukloni u nekoj određenoj zemlji. Twitter kaže kako drži da je ostanak istih poruka u drugim zemljama u službi slobode izražavanja, transparentnosti i vjerodostojnosti.

Glasnogovornik je rekao da je blokiranje njemačke skupine Besseres Hannover (Bolji Hannover) posljedica zahtjeva policije u tom sjevernonjemačkome gradu. Alex MacGillivray iz Twittera objavio je: "Ne želimo uskratiti sadržaj; dobro je imati alate da se to učini usko i transparentno", i uz taj tvit linkao primjerak policijskoga pisma.

Policija je u rujnu pretražila stanove više od dvadesetero članova te skupine osumnjičene za stvaranje kriminalne organizacije. Hannoverska policija kaže kako je grupa Besseres Hannover zabranjena 25. rujna odonda morala prekinuti svako djelovanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close