Twitter tuži najbogatijeg čovjeka na svijetu: “Ne može samo tako odšetati”

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2022. u 22:00
Foto: Reuters

Twitter je sada odgovorio javivši se sudu u Delawareu tražeći da se Musk drži dogovora i plati 54,20 dolara po dionici, kako je dogovoreno.

Twitter će tužiti najbogatijeg na svijetu, Elona Muska, ne bi li ga natjerao da ispoštuje postignuti dogovor i završi kupnju društvene mreže. U petak je Musk objavio da se povlači iz 44 milijarde dolara vrijednoga posla jer mu društvena mreža nije dostavila podatke o lažnim računima na svojoj platformi. Twitter je sada odgovorio javivši se sudu u Delawareu tražeći da se Musk drži dogovora i plati 54,20 dolara po dionici, kako je dogovoreno. “Gospodin Musk očito smatra da se za razliku od svih drugih poslovnih subjekata može predomisliti kad hoće, ukaljati ugled druge kompanije, uništiti vrijednost njenih dionica (pad prošloga mjeseca više od 8%, op. a.) i jednostavno odšetati”, naveo je Twitterov odvjetnički tim nabrojavši i sve postupke kojima je Musk načinio štetu.

Od početka posla s Twitterom Musku je uzdrman i njegov glavni posao s Teslom budući da je vrijednost od studenog prošle godine kad je bila na vrhuncu pala za 100 milijardi dolara. Prema klauzuli, izlazak iz posla ne bi ga koštao manje od milijardu dolara, no postoji opcija i da ostane u poslu, a da ovim manevrima zapravo samo želi utjecati na cijenu. S druge strane, Twitteru je, nakon prvotnog protivljenja poslu, sada u interesu da se proda jer mu je cijena dionice u New Yorku ispod 20 dolara. A Musk je ponudio više od pedeset…

Komentirajte prvi

New Report

Close