Tvrtki ‘Muška voda’ zbog duga oduzima se koncesija nad izvorom, odlazi u stečaj

Autor: Poslovni dnevnik , 10. kolovoz 2017. u 14:59
U Kladnju tvrde da je o njihovoj ljekovitoj vodi pisao putopisac Evlija Čelebija u 17. stoljeću

Kompanija koja je flaširala ‘bosansku Viagru’ nije uspjela povratiti nekadašnju slavu vode iz Kladnja i osvojiti tržište.

Općinski sud u Tuzli pokrenuo je prethodni postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad imovinom kompanije Muška voda iz Kladnja, koja proizvodi poznatu izvorsku vodu, izvještava Indikator.ba.

Za privremenog stečajnog upravitelja imenovan je Besim Hamidović. On će pregledati poslovne knjige i dokumentaciju dužnika, te utvrditi postoji li razlog za otvaranje stečajnog postupka. Privremeni stečajni upravitelj dužan je podnijeti pisani izvještaj sudu u roku od 30 dana od dana donošenja rješenja u kojem će izvijestiti o poduzetim mjerama i iznijeti svoje stručno mišljenje o tome postoje li razlozi za otvaranje stečaja, odnosno postoje bilo kakvi izgledi za nastavak poslovanja kompanije.

Pokretanje prethodnog postupka za utvrđivanje uvjeta za stečaj u kompaniji Muška voda uslijedilo je nakon što je vlada TK-a prije mjesec dala suglasnost za pokretanje sudskog postupka za raskid ugovora o koncesiji dodijeljenoj kompaniji i naplatu duga. Vlada je zbog duga od 50.500 KM (oko 202 tisuće kuna), smatra da su se stekli uvjeti za raskid ugovora o koncesiji i naplatu duga. Kompanija Muška voda dobila je koncesiju za glasovitu vodu koja je flaširana u bivšoj Jugoslaviji i plasirana na tržišta 50 zemalja.

U bivšoj Jugoslaviji kladanjska Muška voda bila je opće poznata, a flaširana se izvozila i u SAD. Međutim, proizvodnja je prekinuta početkom rata, a kompanija Muška Voda, osnovana prije 11 godina dobilo je koncesiju nad izvorom za sljedećih 30 godina, prenosi portal 24info.Stanovnici Kladnja tvrde da je riječ o bosanskoj Viagri i da je putopisac Evlija Čelebija još u 17. stoljeću pisao o njihovoj vodi koju je zvao izvorom mladosti. Čelebija je naveo kako su age i begovi u bačvama prevozili vodu te da je Austrougarska uvrstila Mušku vodu na mapu ljekovitih voda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close