Tvrtka poklanja 150.000 eura, a ne morate ni raditi

Autor: Poslovni.hr , 10. srpanj 2023. u 10:29
Foto: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa /DPA/PIXSELL

Chemprox proizvodi sredstva za higijenu i dezinfekciju u svojim pogonima u Velbertu i Dortmundu.

Tvrtka Chemprox iz njemačke savezne zemlje Sjeverne Rajne-Vestfalije traži svjedoke krađe, te nudi nagradu od 150.000 eura, piše Fenix magazin.

Chemprox proizvodi sredstva za higijenu i dezinfekciju u svojim pogonima u Velbertu i Dortmundu. Sada tvrtka traži svjedoke krađe u Dortmundu, te troši puno novca kako bi dobila ključne informacije koje bi otkrile počinitelje.

Kako navode njemački mediji, tvrtka Chemprox ponudila je nagradu od 150.000 eura za korisnu informaciju o krađi dezinficijensa koja se dogodila 2020. godine.

Otprilike 100.000 litara dezinficijensa marke Monerablue i komponenti za sustave dezinfekcije nestalo je 2020. iz pogona u Velbertu i Dortmund-Lindenhorstu.

Tvrtka je zbog toga pretrpjela gubitak od 570.000 eura, javljaju njemački mediji pozivajući se na riječi direktora Chemproxa.

Vrijeme krađe i ukradene robe ne iznenađuju – uostalom, usred pandemije koronavirusa, dezinficijensi su bili roba kojom se mnogo trgovalo, često je rasprodana i skuplja nego ikad prije.

Tvrtka Chemprox izgubila sredstva za dezinfekciju u vrijednosti od pola milijuna eura

Trenutno je još uvijek potpuno nejasno tko bi mogao stajati iza krađe. No, u tvrtki pretpostavljaju da je riječ o “više počinitelja “.

U početku je Chemprox sumnjao da su zaposlenici “lažnim manipulacijama pronevjerili oko 100.000 litara dezinficijensa, navode njemački mediji.

Na kraju, međutim, optužbe nisu bile održive i zločin se nije mogao dokazati – pogotovo zato što je jedan zaposlenik povukao svoje svjedočenje iako je bio ključni svjedok. Istraga je isprva obustavljena.

Sada tvrtka Chemprox ponovno želi doći do počinitelja – i traži pomoć putem oglasa: “Oglasom se mogu pronaći daljnji svjedoci iz Ruhrskog područja i cijele zemlje koji mogu pridonijeti razjašnjenju slučaja, te se eventualno mogu otkriti informacije o tome gdje se nalazi ostatak ukradene robe “.

Nagrada od 150.000 eura

Prve informacije već su primljene.

Mole se svi koji tvrtki mogu dati dodatne informacije o krađi u pogonima u Velbertu i Dortmundu da nazovu broj 02051/6072122 radnim danom od 9 do 12 sati.

Ako informacija dovede do pravomoćne osude počinitelja, tvrtka obećava nagradu od 150.000 eura, pišu njemački mediji.

Komentirajte prvi

New Report

Close