Tvrtka J. Albe nagodila se za 1,5 milijuna dolara

Autor: Tomislav Pili , 07. lipanj 2017. u 22:00
Foto: Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL

U ekološkim deterdžentima i sapunima Honesta regulator pronašao nedopušteni sastojak.

Tvrtka Honest koju je 2011. osnovala američka glumica Jessica Alba nagodila se za 1,5 milijuna dolara kako bi razriješila optužbe za prijevaru kupaca. Prema navodima američkih medija, regulator tržišnog natjecanja pronašao je nedopuštene sastojke u deterdžentima za pranje rublja, sapunima i sredstvima za čišćenje koje proizvodi i prodaje Honest. Naime, Albina tvrtka reklamira se kao proizvođač ekoloških proizvoda, bez sastojaka koji iritiraju kožu, a koji se mogu naći u ostalim, “klasičnim” sredstvima za čišćenje i deterdžentima.

Analiza je u Honestovim deterdžentima pronašla natrijev lauret sulfat (SLS), a koji je pak sastojak natrijevog coco sulfata čije korištenje Honest priznaje. Prema dokumentima sa saveznog suda u Los Angelesu u koje je uvid imao Reuters, Albina tvrtka pristala je reformulirati sastav deterdženata bez oba navedena sastojka. Kupci će moći tražiti povrat novca ili će dobiti bon za kupnju u vrijednosti 50 dolara na Honestovoj stranici, stoji u sudskim dokumentima.

Inače, Honest je na sudu zanijekao bilo kakve nepravilnosti u proizvodnji. Iz te kompanije kao i iz odvjetničkog ureda koji ih je zastupao ostali su nedostupni za komentar sudske odluke. Inače, ovo nije prva nagodba Albine tvrtke.

Komentirajte prvi

New Report

Close